Lidé, kteří mě znali

Lidé, kteří mě znali

Kategorie: KNIHY

Debut Kim Hooper vypráví o Emily, která pod těžkostí osudových zkoušek podlehla a využila katastrofy z 11. září 2001, aby si utvořila nový život. Mladá žena, která měla a ztratila vše, začíná znovu. Emily ale zemřela 11. září. 



Název: Lidé, kteří mě znali

Originál: People Who Knew Me

Autor: Kim Hooper

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

"Jako velmi mladá se vdala za muže, jehož vášnivě milovala, a budovala si život, jaký vždycky chtěla. Ale nic netrvá věčně. Pár ukvapených rozhodnutí, zamilování do jiného muže, nechtěné těhotenství – a její život je vzhůru nohama. Emily se rozhodne manželovi vše říct a odejít za otcem svého dítěte. Avšak její plány vezmou za své 11. září 2001. Strašlivá tragédie je jejím vysvobozením, dává jí možnost beze stopy zmizet z New Yorku a začít nový život. Není to snadné, ale Emily – nyní Connie Prynne –, si v Kalifornii vybuduje nový spokojený život. Ale když jí lékaři oznámí fatální diagnózu, Emily je nucena vše přehodnotit – pro dobro své třináctileté dcery."

Debutová kniha Kim Hooper vás svou realističností donutí zamyslet se a číst a číst až do rána. Emily žijící v Kalifornii se svou dcerou diagnostikovali lékaři rakovinu prsu a je nucena vrátit se zpátky do minulosti a postavit se ji tváří v tvář. Od první stránky vás kniha pohltí vypravěním Emilina života před 11. zářím prolínaným vyprávěním po tomto zlomovém bodě nejen v jejim životě. Emilin osud vás každou chvíli staví do nelehkého úkolu, na kterou stranu se přiklonit, přemýšlet, co byste dělali vy na jejím místě a nakonec pochopit, že není možné soudit tento srdceryvný a neskutečně realistický příběh. Od první chvíle se díky skvělému spisovatelskému rukopisu Kim Hooper dostane Emily pod vaši kůži a prožijete s ní na vlastním těle vše. 14 let po odchodu z New Yorku a 14 let po 11. září je Em nucena podívat se minulosti do očí.

A co vy? Využili byste následky katastrofy pro utvoření si lepšího života pro sebe?

Lidé, kteří mě znali


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle