Mars a Venuše v dnešním globálním světě

Mars a Venuše v dnešním globálním světě

Kategorie: KNIHY

Autor světového bestselleru "Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše", který vyšel před pětadvaceti leti obletěl svět a přečetli si jej miliony čtenářů, přichází nyní s novou knihou "Mars a Venuše: vztahy v dnešním globálním světě". Jak najít společnou řeč, rozumět si navzájem a mluvit jazykem toho druhého, což přispěje k prohloubení intimity a důvěry, odpoví John Gray v nové knize která odráží svět dnešních mužů a žen.



Název: Mars a Venuše: vztahy v dnešním globálním světě

Autor: John Gray

Rok vydání: 2017

Vydavatel: Knihy Omega

Ačkoliv první kniha dodnes ovlivňuje životy lidí v bezmála sto padesáti zemích, svět a vztahy v něm se za dobu mezi vydáním těchto dvou knih radikálně změnili působením zrychleného pracovního a životního tempa. Muži a ženy se dnes více než na tradiční starosvětské role soustředí na své potřeby, muži se často zapojují do chodů domácností a výchově dětí a ženy si plní kariérní sny. Jak při takovýchto změnách najít v životě balanc mezi mužskými a ženskými energiemi? Jak získat emocionální podporu a mít opravdový harmonický vztah? Jak nenechat ovlivňovat stres naše vztahy? Jak navodit hlubší intimitu? Všem otázkách a spoustě dalších témat v dnešním světě se věnuje "Mars a Venuše: vztahy v dnešním globálním světě".

I když se chování mužů a žen, jejich role mění, biologické stránky se vzájemnými rozdíly se stále zachovávají. Vzájemně se lišíme, a proto je třeba na svých vzájemných vztazích a spokojenosti pracovat. Nečekejte, že dostanete do rukou návod, který vám jednoduše nařídí, jak a co máte udělat, aby váš vztah vzkvétal. Autor apeluje na jednotlivce, aby vnímali své potřeby a potřeby svého protějšku, aby se vzájemně chápali a vycházeli vstříc svým potřebám. Pochopení nových potřeb je rozhodující pro naše společné i vlastní štěstí.

Otestujete si tak sami sebe, jaké energie u vás převažují, na co zaměřit pozornost a kde naopak zvolnit. Jak reagovat na podněty, které vás stresují, jak si vypracovat vlastní obranný systém, jak reagovat na hormonální změny i náročný pracovní den. Pohoda a harmonie vztahů ovlivňuje nejen partnery, ale i jejich potomky, kterým chceme předat správné vzorce, které povedou k pohodě a snadnějšímu zvládání jejich životů.

Praktické rady, které ale nejsou bez práce, vám mohou pomoci najít životní harmonii, rovnováhu mezi potřebami i vzájemnou toleranci. A pro koho je tato kniha určená? Jednoduchá otázka: „Jste svém vztahu 100 % spokojení a nic byste nezměnili?“ Pokud jste odpověděli "ne", nebo "ano, ale..." kniha je pro vás jako stvořená. Doporučuji ji všem, kteří cítí, že v jejich životě a vztazích není vše, jak by si představovali, všem, kteří chtějí žít život bez výčitek a potřebují se ujistit, že za své pocity se nemusí stydět. Čtěte si ji sami nebo s partnerem večer před spaním, diskutujte, dejte průchod svým emocím, ale nezapomeňte, že každá změna začíná uvnitř nás samých a každý zvlášť jsme zodpovědní za to, zda se v našem vztahu něco změní. Začněme u sebe! Třeba s novým Marsem a Venuší.

Rady, tipy a poznatky u vás vyvolají přinejmenším zamyšlení nebo debatu, ze které se rodí změny. Kniha je srozumitelně napsaná, jasná, občas se autor na můj vkus často opakuje, abychom si poznatky skutečně vštípili. Je to takový druh literatury, který byste měli mít stále na nočním stolku, občas nahlédnout a připomenout si pravidla, která vám pomohou na cestě za životní rovnováhou, nikoliv čtení, které jedním dechem přelouskáte a odložíte. Pište si poznámky, debatujte, vracejte se k jednotlivým kapitolám a respektujte se, svůj vztah i svého partnera.

Mars a Venuše


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle