Od Adama k Applu na 200 stranách

Od Adama k Applu na 200 stranách

Kategorie: KNIHY

Pokud si myslíte, že není možné převyprávět světové dějiny na 200 stránkách, jste na omylu. Uznávaný žurnalista a šéfredaktor Alexander von Schönburg to dokázal s elegantní lehkostí v nové knize „Světové dějiny do kapsy“.



 Název: Světové dějiny do kapsy

Originál: Weltgeschichte To Go

Autor: Alexander Von Schönburg

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

„Co udělalo z člověka doby kamenné vyzbrojeného pěstním klínem Obyvatele velkoměsta se selfie tyčí? Které převratné momenty světových dějin změnily jejich běh? A proč je pochopíme až zpětně, když už je většinou pozdě? Alexander von Schönburg provází čtenáře světovými dějinami zábavně i fundovaně, vypráví o největších hrdinech a nejhorších darebácích, vysvětluje nejvýznamnější ideje a nejsenzačnější vynálezy lidstva. Zábavný i hluboký pohled na lidské dějiny zároveň – prostě od Adama až k Applu.“

Autor již v úvodu knihy, kterou nazývá „Varování místo předmluvy“ čtenáři naznačuje svůj záměr, vybrat z dějin významné souvislosti tak, aby se v nich čtenář s lehkostí orientoval, nebyl zatížen spoustou informací, vyhnul se chaosu z informací a přitom si udržel přehled. Nečekejte výčet strohých informací, ale spíše zamyšlení v TOP 10 kapitolách shrnujících charakteristické jevy pojednávaných témat. Každé téma je uvedeno rychlým přehledem daného období jako celku a poté se autor věnuje světovým dějinám jako celku, ale pokaždé jiným úhlem. V této knize nejde o letopočty ani jména, která si horko těžko pamatujeme, ale spíše o otázky, které vyplývají z dějin a o to, co pro nás v současnosti jednotlivé odpovědi znamenají. Spíše než příručku čekejte úvahy, které vás donutí přemýšlet, která vám dá odpověď na historická témata z jiné perspektivy, než jste zvyklí, a to vše s nadsázkou autorovi vlastní. Humorné příběhy s pointou vás pobaví a navíc obohatí o čtenářský zážitek.

Škoda jen, že krásnou hardcover obálku pro české vydání halí temnější a méně originální papírová.

Světové dějiny do kapsy


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle