Se záští

Se záští

Kategorie: KNIHY

Knižní novinka od autorky řady románů, překládaných do mnoha jazyků, vypráví příběh o tom, kam vás až může zajít situace, která je poháněná záští a závistí.



Název: Se záští

Originál: With Malice

Autor: Eileen Cook

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

 
"Osmnáctiletá Jill Charron vyráží na výlet do Itálie. Má to být dobrodružství na celý život. Ale dochází k nehodě. Jill se probouzí v nemocnici, nohu v sádře, stehy v obličeji, a místo vzpomínek na posledních šest týdnů jen jedno velké nic. Ví jen to, co jí řekli: během školního výletu do Itálie se připletla ke smrtelné nehodě a musela být převezena domů, kde jí otec zařídil nadstandardní péči. Péči, která zahrnuje právníka, ale i houf novinářů... Protože je možné, že ta nehoda . . . nebyla pouhou nehodou. Jill se snaží dát dohromady události posledních šesti týdnů, než její dosud pohodlný a bezproblémový život zmizí v nenávratnu."

Se záští

Jill Charron se nemůže dočkat studentského programu v Itálii, na který se dlouho připravovala a který pro ni znamená přípravu na vytouženou prestižní univerzitu v Yale. Probouzí se v nemocnici s obrovskými bolestmi a nechápe, co se děje a jestli vůbec bude moci v takovém stavu odjet. Záhy se ale dozví, že v Itálii již byla, ale na nic z toho si vůbec nepamatuje. Volá nejlepší kamarádce Simone a chce s ní probrat, co se děje. Simone je ale mrtvá. Jill se obrací svět vzhůru nohama. Novináři, právníci, operace, rehabilitace, ztráta přítelkyně a ... obvinění z vraždy je na osmnáctiletou dívku, která si nic nepamatuje, příliš. Psychologický triller věrohodně zachycuje příběh Jill, která bojuje se svou pamětí, aby se dověděla pravdu o sobě a o posledních nejen 6 týdnech, které si napamatuje.

Napínavý příběh je vyprávěním toho, kam až může zajít v životě rozhodování poháněné záští. Jednotlivé kapitoly, které jsou obrazem prožitků hlavní hrdinky Jill jsou prokládány záštiplnými komentáři na sociálních sítích, blogu a policejními výpověďmi osob, které Jill znají nejen z posledních 6 týdnů. Jakmile se do příběhu, který je svižný a má rychlý spád, začtete, nebudete chtít knihu pustit, než zjistíte, jak příběh dopadne. Závěr vás dostane.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle