Snaž se nedýchat

Snaž se nedýchat

Kategorie: KNIHY

Debut Holly Seddon se stal v mnoha zemích světovým bestsellerem a právě přichází i do České republiky. Příběh dvou třicetiletých žen – novinářky a alkoholičky Alex a Amy, která je již 15 let ve stavu mezi životem a smrtí uchvátí všechny fanoušky Dívky ve vlaku.



Název: Snaž se nedýchat

Originál: Try Not to Breathe

Autor: Holly Seddon

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

"Amy Stevenson byla největší novinovou zprávou roku 1995. Teprve patnáctiletá Amy zmizela, když se vracela ze školy, a o tři dny později byla nalezena v bezvědomí. Její útočník nebyl nikdy dopaden a její andělská tvář se objevila ve všech novinách i televizních zpravodajstvích.

O patnáct let později Amy stále leží v nemocnici, obklopena plakáty zpěváků z 90. let. Jednoho dne ji objeví reportérka Alex Dale, když píše nudný článek o lidech ve vegetativním stadiu. Alex se potápí. Odřízla se od všeho kromě své jediné lásky – pití. Dokud  nepozná Amy...

Vzpomene si na Amyin příběh a napadne ji, že by díky ní mohla obnovit svou zašlou novinářskou slávu. Jediný problém je, že Alex je stejně ztracená jako Amy, protože ji alkoholismus o vše připravil, včetně manžela a pověsti dobré novinářky. Doufá, že když najde pachatele, postaví se zase na nohy, a tak se pouští do nebezpečného vyšetřování..."

Snaž se nedýchat

Rozpadlý život a ztroskotaná kariéra dovede novinářku na volné noze Alex na oddělení vegatativního stavu, kde se setkává kromě jiných i se stejně starou Amy, která od svého napadení v roce 1995 je mezi životem a smrtí již 15 let. Dynamicky se vyvíjející vyšetřování přivádí Alex na nové skutečnosti v případu, který policie již odložila a ve kterém se Amy spravedlnosti bohužel nedočkala. Alex k Amy přilne nejen kvůli potenciální novinářské senzaci, ale ji jako vrbě, které může svěřit svá trápení. Vztah bdící Alex a "spící" Amy přeroste v jakési přátelství, které pohání novinářku k intenzivnějšímu pátrání, ve kterém ji pomáhá i bývalá Amina láska Jacob, který se před to, co se stalo, stále nemůže dostat.

Vyprávění Holly Seddon je poutavé, plné tajemství mladého děvčete, které udělalo krok vedle a zaplatilo těžkou daň. Příběh ubíhá rychlým tempem a uchvátí všechny milovníky Dívky ve vlaku, Zmizelé i Dívky v ledu.

Jak dopadne zapomenutá Amy, která nemá rodiče, ani přátele a zůstává v opatrovnictví nemocnice? Vypátrá něco novinářka Alex, která je v jednom kuse pod parou?


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle