Strom lží

Strom lží

Kategorie: KNIHY

Ve vzrušujícím mysteriózním románu z viktoriánského období se pouští Faith do vyšetřování nejasného a náhlého úmrtí svého otce, uznávaného přírodovědce a reverenda Erasma Sunderlyho. Její pletichy, intriky a lži vedou nejen k odhalení okolností reverendovy smrti. 



Název: Strom lží

Originál: The Lie Tree

Autor: Frances Hardinge

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

Sunderlyovi opouští rodný Kent kvůli skandálu, který pronásleduje reverenda, věhlasného přírodovědce a otce Faith, která nic netuší. Faith svého otce zbožňuje a miluje také vědu. Bohužel doba není vlídná k chytrosti dívek a Faith své nadání skrývá. Dokud ji nepřinutí záhadné úmrtí jejího otce jednat. Otcovu smrt se rozhodne vyšetřit a v reverendových dokumentech najde stopy o tajemné rostlině, která odměňuje lež poznáním. Faith využije své chytrosti a pokračuje v tom, co její otec započal. Aby neodhalila pravdu splétá intriky a rozšiřuje po celém ostrově lži, které ji vedou k poznání skutečností. Jako vedlejší efekt se ale dovídá i věci, o kterých by raději neslyšela.

Mysteriózní příběh „Strom lží“ váš udrží v napětí až do posledních chvil. Autorka příběhu nutí čtenáře přemýšlet, kde končí věda a začíná fantazie okořeněná nenasytnou zvědavostí. Obohatí vás nejen o literární zážitek v podobě detektivního příběhu z historického období viktoriánské éry, ale dozvíte se například, jak se dříve upravovaly fotografie, jak se zkoumal lidský mozek a že i přes nepříznivé podmínky pro postavení žen v tomto období, z nich spousta byla v zákulisí mnoha velmi významných událostí. Během příběhu budete dychtit po dalších Faithiných lží stejně jako její „zdroj poznání“. Na příběhu bych ocenila ale větší důraz a propracování samotných lží, které jsou hlavním námětem celého díla.

Co se týče grafického zpracování obálky knihy tak bych velmi ráda složila poklonu, protože je opravdu působivá, lákavá a věrně vystihuje tajemno samotného příběhu.

Strom lží


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle