Světoznámá autorka Gabaldon opět oživuje historii v detektivním příběhu "Lord John a důvěrná záležitost"

Světoznámá autorka Gabaldon opět oživuje historii v detektivním příběhu "Lord John a důvěrná záležitost"

Kategorie: KNIHY

Vydejte se s Dianou Gabaldon do 18. století, tentokrát vyšetřovat okolnosti vraždy a intriky na pozadí tajemných zákoutí londýnských uliček. Představujeme vám novinku Lord John a důvěrná záležitost!



Název: Lord John a důvěrná záležitost

Originál: Lord John and the Private Matter

Autor: Diana Gabaldon

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

 

"Píše se rok 1757. Je jasné červnové ráno a Lord John Gray právě v bouřlivém stavu vychází z londýnského klubu Biftek. Náš John Gray, šlechtic a vysoce postavený důstojník v armádě Jeho Veličenstva, byl právě svědkem něčeho šokujícího. Jeho snaha vyhnout se skandálu spojeným s touto událostí, která by mohla zničit jeho rodinu, je však přebita něčím ještě důležitějším. Je pověřen, aby vyšetřil brutální vraždu svého druha z armády, jenž byl možná zrádce. Nucen sledovat dvě vyšetřování zároveň, octne se major Grey v pavučině intrik a zrad, které se dotýkají všech vrstev anglické společnosti – a ohrožují vše, co je mu drahé.  Lord John sleduje mlhavé stopy zmizelého pěšáka a ženy v zeleném sametu, jež mohou mít klíč ke všemu – a nebo také ne..."

Dějová linie příběhu nijak nenavazuje na sérii "Cizinka", proto si Lorda Johna mohou vychutnat i ti, kteří se s Dianou Gabaldon setkávají poprvé. Podobně jako u "Paniců" vypráví Diana Gabaldon příběh oblíbené vedlejší postavy. Tentokrát Lorda Johna Greye, který je zatažen do spletité pavučiny intrik a šokujících odhalení, které se dotýkají i jeho vlastní rodiny. Gabaldon v detektivním příběhu skvěle pracuje nejen s fantazií, ale i s reálnými podklady soudobého Londýna. Díky mistrné práci s historii se seznámíte s londýnskými podniky z jiného pohledu, než byste čekali. Lord John vás zavede do temných ulic Londýna 18. století mezi prostitutky s vybraným slovníkem, "dámičky" se syfilisem, mezi zvrhlé rozmařilé pány, kteří se neštítí ničeho. Nic pro puritány.

Lord John a důvěrná záležitost

Dianu Gabaldon obdivují milovníci historických příběhů a romantiky. V Lordu Johnovi si především užijete vyšetřování, velkou romantiku nečekejte. Příběh samotný je hodně provázaný, mnohovrstvý a hodně propletený a v kombinaci se složitějším jazykem budete muset pozorně číst, aby vám neunikaly podstatné detaily. Na své si přijdou milovníci obšírných popisů prostředí a detailů, které mě osobně místy odváděly od akčnosti děje. Stejně jako poznámky k textu na konci knihy.

Z hlediska grafického zpracování musím složit pochvalu – obálka je nádherně zpracovaná v pevné vazbě v nádherné modré barvě a text je provázen zdobnými ornamenty a opět nechybí záložka.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle