Vařit dokáže každý

Vařit dokáže každý

Kategorie: KNIHY

Kdyby v té době existovala kuchařka Vařit dokáže každý od Matthiase F. Mangolda, tak by byly všechny moje problémy zažehnány. Kniha vyšla až po mém tříletém boji s vařením, ale i přesto jsem si jí přečetla a musím říct, že i teď mi velice pomohla.



Každý jsme se jednou učili vařit. Dodnes si pamatuji, když jsem se odstěhovala od rodičů a čekalo mě mé první vaření. Od babičky jsem dostala několik domácích kuchařek, několik jsem jich koupila, ale byla jsem zoufalá. Nevěděla jsem, jak se krájí cibule nebo co je to trojobal. Nakonec mi žádná kuchařka nepomohla a musela jsem se pořád obracet na maminku nebo babičku.

Co v knize najdete?

Představte si obyčejnou kuchařku. Obrázek hotového jídla, stručný popis a někdy i cizí slova. Tak přesně to v knize Vařit dokáže každý nenajdete. Všechny recepty jsou podrobně popsané a nafocený je celý postup, ne jenom hotové jídlo. Všude jsou různé obrázky a vysvětlivky, které úplným začátečníkům pomohou pochopit základní principy ve vaření.

V knize najdete recepty na polévky, hlavní jídla, dezerty, prostě na všechno, co se běžně vaří. Jste zastáncem zdravého kuchyně a chcete se v tomto stylu naučit i vařit? Pak oceníte kapitolu zaměřenou přímo na zdravou výživu.Nemůžu o sobě říct, že jsem úplně zkušená kuchařka, ale základní principy v kuchyni už znám, takže jsem ocenila především další tipy do kuchyně.

U nás vždycky z vaření vyhazujeme velké množství zbytků. V knize jsem našla užitečné rady, jak tyto zbytky zpracovat a uvařit z nich další skvělé jídlo. Je vidět, že pokud se naučíte pracovat se zbytky, tak hodně ušetříte.Velkým přínosem pro mě byly i různé varianty tradičních receptů. Často se mi stává, že už nevím, co vařit a v tom mi právě kniha pomohla. Stačí menší změna v receptu a ze všedního jídla se stane nové.

Závěrem

Pokud se učíte vařit nebo jen hledáte inspiraci, neváhejte si knihu pořídit. Je skvělým pomocníkem do kuchyně a jednou ji třeba dáte svým dětem až se budou stěhovat. Kniha Vařit dokáže každý může být i skvělým dárkem pro dceru, která Vám stále volá, jak dlouho má péct kuře nebo jak nakrájet cibuli nadrobno.

Vařit dokáže každý

Základní informace o knize Vařit dokáže každý

Název: Vařit dokáže každý
Autor: Mangold Matthias F.
Datum vydání: 9. 10. 2017
Počet stran: 336
Nakladatel: Esence

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle