Úsporné kotle

Úsporné kotle

Kategorie: PR

Jedním z nejoblíbenějších paliv jsou dřevěné peletky, což má mnoho důvodů. Jsou výhřevné, snadno skladovatelné a především se mohou používat v automatických kotlích.  



Ovšem v některých typech automatických kotlů lze topit i uhlím, které patří vedle pelet a dřeva stále k nejpoužívanějším palivům jak v domácnostech, tak i při vytápění jiných objektů.

Automatické kotle

Jejich největší výhodou je malá náročnost na obsluhu, neboť automatické dávkování paliva šetří čas, ale snižuje i průvodní jevy vytápění, jako je prašnost při přikládání a vybírání popela. K nejdokonalejším typům patří automatické kotle UNI K, ve kterých se topí hnědým i černým uhlím a peletami o průměru 6-8 mm. Výkon těchto kotlů se u jednotlivých typů pohybuje od šesti do 35 kW.

Automatické kotle řady UNI K jsou určeny pro uživatele, kteří si chtějí zachovat možnost volby z několika druhů paliv, chtějí šetřit náklady a také čas a námahu věnovanou obsluze kotle s ručním ovládáním.

K dalším přednostem vedle vysoké účinnosti patří dlouhá doba hoření, která umožňuje topit až tři dny bez nutnosti přikládat a ekologický provoz splňující platné normy. Litinový výměník a vodou chlazený podstavec je zárukou dlouhé životnosti.

Kotel na pelety

Vynikajícím představitelem kotlů je kotel na pelety z řady Biopel line. Jedná se o kotle s automatickým dávkováním a přikládáním, což z nich činí komfortní, úsporný a ekologický zdroj tepla. Jsou určeny především pro vytápění rodinných domů a objektů střední velikosti. Majitelé těchto kotlů na pelety ocení především téměř bezobslužný provoz.

K jejich přednostem dále patří úsporné a ekologické vytápění a vysoká účinnost až 92,8 %, šetrnost vůči životnímu prostředí a dlouhá životnost díky hořáku z nerezové oceli a spolehlivým elektronickým prvkům. Ke komfortu obsluhy patří také možnost ovládání přes PC nebo chytrý mobilní telefon. Novinkou je možnost doplnit kotel o automatické odpopelnění a automatické čištění výměníku. Všechny tyto vlastnosti činí z kotlů na peletky komfortní způsob vytápění.

Úsporné kotle
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle