Příběh Patrika (23): Chtěl jsem začít nový život, ale selhal jsem

Příběh Patrika (23): Chtěl jsem začít nový život, ale selhal jsem

Kategorie: PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA

Patrikova matka (48) nikdy moc neměla ráda svého syna, a dávala to zřetelně najevo. Svou naprostou pozornost oba rodiče vkládali do jeho staršího prvorozeného bratra.



Jakmile Patrik dokončil školu, velice rychle si našel práci, ale i nadále musel zůstat s rodiči. „Jsi nepovedený syn, nikdy ses neměl narodit,“ pravila jeho matka kdykoliv, když jí někdo nebo něco rozzuřilo. Otec zůstal opodál a nijak nezasahoval, neboť se nejradši od všech incidentů distancoval. „Bylo to náročné na psychiku. Dokonce nastaly chvíle, kdy jsem se zavřel do pokoje a plakal,“ pravil.

V momentě, kdy si našetřil dostatečné množství peněz, rozhodl se k razantnímu kroku. „Chtěl jsem vypadnout z toho města, protože jsem vždy cítil, že tam nepatřím, a tak jsem si našel pronájem bytu daleko od města a hodlal jsem se tam odstěhovat.“ Patrik přiznal, že zaplatil kauci i první měsíc nájmu, ale v momentě, kdy poslal údajnému majitelovi skoro 20 000 korun, už se neozval. „Byl jsem zničený. Přišel jsem o peníze a o šanci, jak odtud vypadnout,“ popsal Patrik svůj nezdar. „Jednalo se o klasický podvod s byty, na který jsem, bohužel, naletěl.“

Jelikož oběť tohoto podvodu byla již zcela připravena začít nový život, v momentě, kdy zaslal své peníze podvodníkovi, rovněž dal i výpověď ze svého zaměstnání. „Bylo to těžké. Někdy jsem podlehl i depresím. Nezbývalo mi nic jiného, než začít nanovo s novou nadějí, že další pokus vyjde.“

Nad Patrikem se všichni smilovali a vzali jej nazpět, včetně zaměstnavatele. Poslouchat svou matku, jak mu neustále nadává a používá velice hrubý slovník není pro něj nic příjemné, ale stále věří, že jednoho dne odejde a už se nevrátí – to mu dává alespoň malou naději. „Příště budu chytřejší – vždy si prověřím do čeho se chystám,“ doplnil na závěr Patrik. Své selhání bere jako poučení do budoucna.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle