„Nemůžu se na manžela ani podívat,“ říká klára (54 let)

„Nemůžu se na manžela ani podívat,“ říká klára (54 let) - InMagazin.cz Kategorie: PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA

Zpracováno podle skutečného příběhu, ale jména jsou změněna. Klára a David spolu byli skoro třicet let. Měli celkem hezké manželství a vychovali tři děti.



Sice ani u nich nebylo nebe úplně bez mráčku, ale v podstatě byli celkem šťastní. Aspoň si to myslela Klára, jejich příbuzní i kamarádi. David jí nosil květiny a vše fungovalo i v ložnici jejich domu, na který už stihli splatit hypotéku. Sice to po těch letech byla celkem rutina, ale Klára měla velkou fantazii a David měl moc rád, když mu při milování šeptala, co všechno a s kým by mohli dělat. Idylka, dalo by se říct.

Prázdný dům

Jenže pak se děti postupně odstěhovaly za prací a studiem. Doma se objevovaly jen sporadicky. Dům začal být najednou až moc prázdný, zvlášť když v něm David trávil čím dál tím méně času. Jako vedoucí pobočky měl hodně práce, ale ani po práci s návratem domů nijak nespěchal. Začal chodit skoro každý do den do fitness centra, změnil šatník a kosmetiky měl pomalu víc než jeho vlastní žena.

Klára rychle poznala, že se něco děje a že to nebude nic dobrého. Ještě nedávno nechával David mobil ležet kdekoli v domě, ale najednou si ho bral i do koupelny, neustále si s někým psal a při pohledu měl úsměv sedmnáctiletého puberťáka. Na dotazy své ženy, co se děje, odpovídal, že vůbec nic, jen, že má hodně práce, jeho nový nadřízený pořád něco chce a že chce zůstat zdravý, když už je mu skoro šedesát.

Ale najednou neměl chuť na sex, nebo se jednalo o rychlé, chladné, mechanické uspokojení. Už nechtěl poslouchat příběhy své ženy a to, co se jí líbí jí, po čem touží, nebo co jí chybí, ho už vůbec nezajímalo. I když si to Klára dost dlouho nechtěla přiznat, vše směřovalo k jedinému vysvětlení. David jí byl nevěrný. Zeptala se ho přímo, zda někoho má. Odpovědi se nedočkala, jen smíchu, trapných vytáček a následující den i obrovské kytice.

manžel

Udělalo se mi z něho zle

Pak jednou David usnul v obýváku u televize a zapomněl si zamknout mobil. Klára udělala to, co vždycky u všech odsuzovala. Podívala se manželovi na zprávy. A udělalo se jí zle. Manžel si psal hned s několika ženami a evidentně nebylo jen nevinné flirtování. Četla a plakala strašně dlouho. Ale pak narazila i na fotografie, které si manžel v mobilu uložil. V podstatě to byla pornografie a na jedné sérii velmi odvážných fotek našla i svou kamarádku, vdanou mámu dvou dětí, která jí několikrát týdně volala a tvářila se jako neviňátko. To už bylo příliš. Klára mrskla telefonem o zem, až odpadl kryt.

Bylo jí úplně jedno, co se děje. Popadla kabelku, klíče a odjela pryč. Jezdila několik hodin jen tak a přemýšlela, co dál. Vypnula zvonění mobilu, protože se dalo čekat, že jí bude David volat, až najde mobil na zemi a zjistí, že Klára není doma. Volal, než se vrátila tak to zkoušel každých pět minut, ale Klára telefon nevzala ani jednou.

Jediný večer

Ani po návratu domů na rozčilené dotazy svého manžela nijak nereagovala. Snažil se zjistit, jak moc toho ví. Ale jako většina mužů v podobné situaci nebyl naštvaný na sebe za to, co udělal, ale byl na manželku, že mu na to přišla. Klára se zamkla v ložnici a s manželem nekomunikovala ani ráno. Než se stačil osprchovat, byla pryč. A pak nastala jeho snaha se vymluvit a vztah slepit. Telefonáty, květiny, pozvání na večeře, dokonce i drahé dárky. A co na to Klára?

„Nemůžu se na něj ani podívat. Když ho vidím, vzpomenu si na ty fotky a zvedne se mi žaludek. Chci jen, aby vypadnul a nechal mě být.“ David nemůže, nebo nechce pochopit, že lásku a respekt své ženy ztratil za jediný večer. Už s ním sice mluví, ale jen o dětech či běžném provozu domácnosti. A taky o rozvodu. „Už mám právníka a dobrého, nenechám se oškubat. Uvažuji, že navrhnu prodej domu a koupím si menší byt. Co udělá se svou půlkou peněz manžel, je mi jedno. Zatím to zdržuje a doufá, že si to nějak vyžehlí. Ale nejde to. Nemůžu mu to odpustit,“ uzavřela svůj příběh Klára. Měla smutné oči, ale také odhodlání jít dál. Snad jí to vyjde.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle