3 oblíbené psí plemena a příběh jejich původu

3 oblíbené psí plemena a příběh jejich původu - InMagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Věděli jste, že vědci mají důkazy, které poukazují na to, že psy jsou prvním zvířetem domestikovaným člověkem?



Psi jsou už dlouhou dobu nejlepším přítelem člověka a mnoho evakuovaných relikvií a fosilií dalo vědcům dost důvodů, aby věřili, že oba druhy jsou neoddělitelné. Podle vědců studujících DNA pravěkých psů v Německu mají všichni moderní psi „stejný zeměpisný původ“. Jak muži migrovali z místa na místo, vzali si také své psy. Takže i když můžete mít Bernardýna jako domácího mazlíčka v horkém a vlhkém počasí v Česku, tyto gigantické druhy psů zde nepocházejí. Pojďme se tedy podívat na příběh o původu některých z nejpopulárnějších psích plemen.

Bernardýn

Přesný příběh o původu sv. Bernarda je ještě třeba potvrdit, ale existuje mnoho teorií, jak se toto plemeno stalo populárním. Předpokládá se, že St. Bernards, jehož předci jsou doga, byli přivezeni do Švýcarska z Říma během válečných období. Během 17. století byli v zimě zvyklí doprovázet mnichy u Velkého svatého Bernarda Hospice a klášteru ve Švýcarsku. Toto obrovské plemeno psů bylo vynikajícím společníkem pro mnichy, kteří cestovali hlubokým sněhem. Byli také zvyklí na záchranu cestujících uvízlých ve sněhu.

Mopslík

Věděli jste, že rozkošný mopslíci, kteří se nyní stali populární v reklamě poskytovatele telekomunikačních služeb, byli kdysi oblíbeným druhem čínských císařů? Nizozemští obchodníci přivezli Mopslíky do Evropy z Číny v 18. století. Existuje zajímavý příběh, který se zabývá tím, jak tento malý pes zachránil život nizozemského prince štěkáním, aby varoval hrozící útok španělské armády.

Kolie

Plemeno Kolie bylo populární díky fiktivnímu charakteru Lassie, která se v 90. letech stala jménem domácnosti. Toto aktivní plemeno psů bylo často používáno jako ovčák na skotské vysočině v 18. století, často spojeno s Anglií, a v roce 1879 byla do USA přivedena první kolie a jejich popularita vzrostla po slavném klubu Collie of America – založena v roce 1886.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle