3 způsoby, jak ze zahrady vytvořit zábavní centrum i odpočinkovou zónu

3 způsoby, jak ze zahrady vytvořit zábavní centrum i odpočinkovou zónu - InMagazin.cz Kategorie: DĚTI

Přemýšleli jste nad tím, jak si zútulnit vlastní zahradu? Všude máte spoustu záhonků, stromů a okrasných květin, ale mnoho zahradní plochy je také pokryto věcmi, které „se pak někdy vyhodí“?



Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, ať se na zahradě dobře relaxuje nejen vám, ale také vašim ratolestem!

Osvěžení, relaxace, ale i romantika

V horkých letních dnech bychom měli dbát na pitný režim, to bez debat. Ovšem vnější osvěžení je také důležité a účinné proti úpalu. Pokud se tedy necítíte na budování vestavěného bazénu, pořiďte si nafukovací. Pokud si potrpíte i na večerní romantiku, splní vám ji venkovní vířivka.

Stačí najít vhodné místo, kam ji dát – například pod pergolou nebo na terase se bude hezky vyjímat. Jen pozor, abyste v její blízkosti neroztápěli třeba zahradní gril.

Dětský koutek

Stále si říkáte, že „jednou dětem vyrobíte parádní prolézačku, kterou jste vy sami neměli“? Začněte s vylepšením zahrady pro děti hned, protože roky uběhnou jako voda a děti budou najednou velké. Myslete na to, že děti nepotřebují tak velkou plochu na hraní, jak si vy myslíte.

Stačí na větev stromu zavěsit houpačku, pořídit jednoduchou zahradní prolézačku nebo klouzačku. Pokud nemáte žádnou inspiraci, vyřeší všechny vaše starosti dětská trampolína. Vaše ratolesti se zabaví na dlouhé hodiny a naučí se takové kousky, na které se se zájmem podíváte vy i vaši přátelé.

Odpočinková oáza a jídelní koutek

Myslete také na své pohodlí. Zahradní nábytek budete totiž potřebovat nejen při opalování, ale bude také sloužit jako centrum všeho dění při grilovacích párty, oslavách a podobně. Proto je dobré mít v záloze dostatek židlí, stolů, ale samozřejmě také odpočinková lehátka. Poté, co se začne horký letní den chýlit ke konci, budou vaše děti příjemně unavené a dospělí naopak příjemně rozjařeni!


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle