Co je to iluminát

Co je to iluminát

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

V poslední době se mluví o iluminátech stále více a zatímco někteří se jejich existencí zaobírají již dlouho, mnoho lidí stále neví, o koho jde. Znalci a historici vědí, že slovo „ilumináti“ pochází z latinského slova „osvícení“. Proto je známo, že toto pojmenování si osvojilo více historických skupin, které spolu neměly příliš společného.  



Za ilumináty byly v minulosti označováni stoupenci hnutí volnomyšlenkářů, kteří byli nejradikálnější odnoží osvícenců. O iluminátech lze hovořit jako o příslušnících tajných spolků, ale i v mnoha dalších souvislostech. Tolik historický exkurs, který naznačuje odpovědi na otázky kdo je to iluminát, nebo co znamená slovo iluminát. V současné době jsou pro ilumináty charakteristické některé metody, které mají napomoci podrobení celého světa. Jednotlivé sféry vlivu iluminátů jsou

Finanční systémy

První ze sfér vlivu je absolutní kontrola nad světovými finančními systémy. Začíná to u nejmenších bank a končí u Světové banky. Je zajímavé, že jak americký Federální rezervní systém, tak britská Bank of England jsou kontrolovány iluminátskými rodinami.

Sdělovací prostředky

Druhou sférou jsou média, která jsou kontrolována prostřednictvím byznysu, oligarchů a iluminátů, kteří si jsou dobře vědomi toho, že klíčem k revoluci je převzetí moci nad sdělovacími prostředky.

Vzdělání

Třetím významným faktorem je kontrola nad vzdělávacím systémem, zejména v oborech sociologie, politologie, ekonomie a pedagogika, ve kterých ilumináti kladou důraz na liberální vzdělání.

iluminát

Mezinárodní vztahy

Čtvrtým faktorem je vliv získávaný prostřednictvím amerického Výboru pro zahraniční vztahy a britského Královského institutu mezinárodních záležitostí. Jejich úkolem je výchova nových politiků, kterou si prošli mnozí ilumináti jako například Henry Kissinger, Zbihniew Brzezinski a další, kteří významně ovlivňovali zahraniční politiku USA. Jejich oblíbenou taktikou je vyvolávání střetů mezi různými skupinami, podpora imigrace a také výběr „loutek“, tzn. politiků pro vedoucí funkce. Do této kategorie spadá i většina amerických prezidentů. 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle