Guarana

Guarana

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Pokud po dlouhém dni potřebujete povzbuzující nápoj, vyzkoušejte výtažek z guarany. Probere vás stejně jako silná káva a neobsahuje alkohol.



Guarana - Paulinie Nápojná - je keříkovitá popínavá liána, která roste ve Venezuele a Severní Brazílii. Tamní Indiáni ji pěstovali pro její povzbuzující účinky. Amazonští Indiáni ji považovali za lék, který tlumí bolest. Do Evropy se rostlina dostala roku 1669. Theodor von Martius - německý botanik - provedl její chemický rozbor v roce 1700 a výtažek z plodů nazval guaranin. Později bylo zjištěno, že guaranin se v mnohém podobá kofeinu.

Jak v Brazílii guaranu poznáte

Guarana je liána s velkými listy, které mají 3-5 menších listů oválného tvaru. Bílé a žluté květy se zeleným nádechem vytváří svým květenstvím hrozny. Plodem je vlastně sytě červená tobolka, má jedno až tři černá semena ve slupce. Při dozrání během října a listopadu slupka praskne a černé semeno je pak dobře viditelné. Po nasbírání se semena suší a praží, pak se rozemleté použijí do tinktur nebo kapslí.

Proč právě guarana

Má povzbuzující účinky a snižuje únavu. Pokud potřebujete udržet pozornost a neusnout, je pro vás energetická tyčinka, nápoj nebo kapsle s výtažkem z této rostliny správnou volbou. Guarana zlepšuje dlouhodobou i krátkodobou paměť. Je vhodná při bolestech hlavy, střevních potížích, menstruačních bolestech. Uvolňuje stažené dýchací svaly, astmatici ji mohou užívat jako doplněk léčby. Brání ukládání cholesterolu, napomáhá při ředění krve. Jako antidepresivum má pozitivní vliv na psychiku bez vedlejších účinků. Guarana může být i doplňkem redukčních diet, snižuje pocit hladu a působí dobře při odbourávání tuků. Dokonce má schopnost rozšiřovat povrchově cévy a je obsažena v kosmetických přípravcích proti celulitidě. A přitom v dnešní době věda zjišťuje stále další vlastnosti rostliny, jež má pro člověka a jeho zdraví velký význam.

Kde sehnat guaranu

Je tedy jasné, že využití guarany je v lékařství, sportu i kosmetice. Tato rostlina je populární a potravinové doplňky s jejím obsahem dnes zakoupíte na mnoha místech v běžných obchodech. Ale otázkou je, zda jsou to opravdu kvalitní výrobky s dostatečným množstvím účinné látky. Proto využijte nabídek lékáren, kde vám mohou odborníci poradit, nebo vyzkoušejte specializované internetové obchody.

Zajímavou novinkou je pro vás jistě možnost, namíchat si směs vitamínů s guaranou „na míru“ od firmy Mixturam. Nemusíte tedy utrácet čas a peníze za výrobek, který vám nebude vyhovovat. Platit zbytečně výrobcům za malé množství tabletek ve velkých krabičkách. Na stránkách mixturam.cz máte možnost vytvořit si vlastní doplňky stravy kombinací z přírodních a přírodně identických látek. Jen želatinová tobolka s namíchanou směsí. Bez barviv a jiných zbytečností. Pomocí bezplatného zdravotního dotazníku vám zde poradí, jakou zvolit správnou kombinaci guarany a vitamínů vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu. Nebo i jiných doplňků pro vaše zdraví. Navíc se nemusíte obávat při kombinaci přípravků předávkování, systém stránek mixturam.cz společně s odborníky „pohlídá“, aby jste nepřekročili vaši maximální denní dávku. To se týká i alergických reakcí a kontraindikací. Pokud tyto skutečnosti uvedete v dotazníku nebo v interaktivní poradně, nemáte se čeho bát. Všechny látky jsou tu laboratorně testované a splňují parametry mikrobiologické kvality.

Každé balení guarany s vitamíny si můžete označit originální etiketou a připravit tak pro své blízké zajímavý dárek. Mixturam je solidní firmou a jde mu o spokojeného zákazníka. Pokud vám totiž produkt nebude vyhovovat, máte možnost do 90 dnů vrátit zbývající tobolky. Na váš mixturam účet bude zaslána odpovídající částka hodnoty vráceného zboží a tu pak použijete pro další nákup.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle