Nová technologie, která nám pomáhá spojit se s přáteli

Nová technologie, která nám pomáhá spojit se s přáteli

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

V dnešní době technologického pokroku je možné chatovat s přáteli a technologie využívat způsoby, o kterých by se nám před 20 lety ani nesnilo.



Technologické vymoženosti moderního věku nám dovolují nejen s přáteli hovořit, k čemuž nám stejně dobře poslouží i mobilní telefon, ale také dění kolem sebe nahrávat a video zobrazovat třeba i na druhé i na druhé straně planety nebo hrát hry online či si prostě jen s přáteli pomocí určitého typu aplikace posílat zprávy. 21. století se nese ve znaku tzv. sociálních sítí. Stačí si jen vzpomenout na film Social Network, který se týká zakladatele Facebooku, v současnosti největší sociální sítě, a jeho kroků, které ho vedly k založení tohoto gigantu. Jelikož o této síti většina z nás ví, v tomto článku jsou zmíněny další sociální sítě, které je možné využívat i k jiným účelům než Facebook a zařadit je tak do svého moderního životního stylu.
Nová technologie, která nám pomáhá spojit se s přáteli

Zdroj: thenextweb.com

Aplikace pro live streamování

Co je live streamování? Jde zkrátka o situaci, kdy dění kolem sebe pomocí určitého přístroje, třeba i mobilního telefonu vybaveného kamerou, nahráváme a takto nahrané video je okamžitě přístupné komukoliv, s nímž jsme v tu chvíli spojeni. Live streaming je možné provádět přes známé aplikace jako Skype, existují i však další "appky" tohoto druhu, které stojí za to vyzkoušet.

Jedna z nich je Periscope, který je v současnosti vlastněná sociální sítí Twitter a byla uvedena na trh teprve před zhruba dvěma měsíci, konkrétně 26. března 2015. Uživatelé této aplikace mají na výběr, jestli streamované video zpřístupní širší veřejnosti přes síť Twitter nebo jestli chtějí video zpřístupnit pouze pro své přátele. Periscope je dostupná pro operační systém iOS, což je OS na kterém běží přístroje od společnosti Apple jako iPhone, iPad či iPod touch. Periscope je také dostupná pro Android.
Nová technologie, která nám pomáhá spojit se s přáteli

Zdroj: webfox.co.nz

Podobnou aplikací je také Meerkat, která je ve skutečnosti společností soupeřící s již zmíněnou Periscope. Když někdo streamuje, video může zpřístupnit až 5000 dalším lidem. Meerkat nabízí řadu dalších funkcí kromě samotného live streamování, a sice možnost si stream nahrát a uložit, stejně jako funkci "lookats", která umožňuje dvěma uživatelům se vidět navzájem prostřednictvím prohlížeče. Tato aplikace také běží jak na iOS, tak na Androidu.

Hry, které je možné hrát s přáteli

Jedinečnou možností, jak je s přáteli prostřednictvím internetu spojit a užít si společně zábavy je hraní online her. Klasiky typu Warcraft III, World of Warcraft nebo Lineage, jsou tzv. MMORPG hry, tedy Massive Multiplayer Online Role-Playing Games. Zmíněno World of Warcraft v současnosti dle statistik hraje okolo 7,1 milionů hráčů. Ve hře je možné spojit se s přáteli, vytvořit tzv. klan nebo-li guildu, chodit společně na výpravy, atd, tedy zažívat dobrodružství společně s lidmi, se kterými se známé i z "reálného" života.
Nová technologie, která nám pomáhá spojit se s přáteli

Zdroj: giantbomb.com

“Role-Playing” hry nejsou jediným typem hry, které zprostředkovávají multiplayerové hraní. Multiplayerové hry na mobilních zařízeních zaznamenaly dramatický nárůst v průběhu posledních několika let a podílely se z 60% na celkových spotřebitelských výdajích na mobilních hrách. Některé společnosti se pokusily integrovat tento populární styl hraní a to takovým způsobem, že se nejen zlepšuje herní zážitek, ale může také sloužit jako účinné komunikační platformy. Příkladem toho je funkce chat v Pokerstars Multiplayerové verzi, která umožňuje uživatelům sdílet strategie pro kasinové hry, jako je Blackjack, a také dohnat s přáteli v reálném čase. Tímto způsobem, hra se stává místem setkání pro přátele.

Sociální sítě

Kromě již výše zmíněných a dobře etablovaných sociálních sítí jako je Facebook nebo Twitter existují i další social networks, které nám umožňují se spojit s přáteli nebo členy rodiny. Síť MyLife byla uvedena na trh v roce 2002 a sídlo má v Kalifornii v USA. Dříve se označovala jako Reunion.com a jejím smyslem bylo umožnění hledání starých přátel a spolužáků ze školy. Dnes kromě toho tato síť umožňuje hledat současné přátele, které MyLife užívají, stejně jako členy rodiny nebo třeba i kolegy v práci. Ačkoliv v České republice není tato síť příliš známá, užívají ji i Češi.

Dále by se dala zmínit síť Ello, jejíž spuštění je plánováno na 18. června 2015. V současnosti má již přes milion předregistrovaných uživatelů, kteří mají možnost si ji vyzkoušet v beta verzi, a jejím hlavním posláním je umožnit spojení se s přáteli přes sociální síť, která je naprosto bez reklam, tedy "ad-free". Stojí tedy na tzv. modelu freemium a pro účely financování chodu společnosti využívá jiných zdrojů, jako je prodej triček a další. Ve svém manifestu zakladatelé sítě uvádí, že nikdy nebudou prodávat uživatelská data reklamním společnostem, na stránkách nikdy nebudou zobrazovány reklamy a na stránce bude možné používat i přezdívku namísto svého skutečného jména. Nechme se překvapit.

Aplikace pro posílání zpráv

Co se týče prostého posílání zpráv je možné zmínit appku Line, kterou je možné používat na smartphonech, tabletech, ale také na pc. Lze ji tedy spustit na OS pro iPhone, dále na Android, Windows Phone, BlackBerry, Windows 7 a 8 a také na Mac OS X. Prostřednictvím této aplikace je možné posílat jak textové zprávy, tak také obrázky, ale dokonce i videa nebo audio nahrávky. Společnost vstoupila na trh v roce 2011 v Japonsku a během 18 měsíců ji již užívalo přes 200 milionů uživatelů. Kromě běžné komunikace je možné také síť využívat k hraní her jako puzzle, různé simulace, bojovky nebo postřehové hry. Hráči si mezi sebou mohou posílat předměty a získávat tzv. friend points, tedy body přátelství. Aplikace je rozhodně jedinečná díky rozmanitosti svého využití a patří ke špičce ve svém sektoru. Neexistují žádná geografická omezení jejího využití, proto je možné použít i při cestování kdekoliv po světě.

Nová technologie, která nám pomáhá spojit se s přáteli
Zdroj: Pixabay

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle