Očista šatníku ve třech krocích

Očista šatníku ve třech krocích

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Skříň praská ve švech, ale vy stále nemáte co na sebe. Máte mraky oblečení, které nenosíte, ale nějak vám nejde se ho zbavit. Poznala jste se? Poradíme vám, jak se bezbolestně zbavit všeho, co vám neslouží. Vykročte k šatníku, ve kterém vždy najdete, co na sebe! 



Najděte svůj osobitý styl!

Je váš styl uvolněný? Sexy? Bohémský? Romantický? Elegantní? Ať odpovíte jakkoliv, svého stylu se držte a zbavte se všeho, co do něj nezapadá. Když se nejlépe cítíte v džínách a košili, těžko najdete využití pro ty volánkové sukně, které jste v tom výprodeji za těch pár korun přece nemohla nechat.

Tip: Základem každého šatníku jsou basic kousky, na kterých se dá celý styl postavit. Padnoucí džíny, jednobarevná trička a topy a dámské košile, elegantní sako a nadčasové svetry. Ale nezapomeňte – samotný styl většinou udávají módní doplňky – právě díky nim můžete každý den obléknout stejné oblečení, ale vypadat jinak.

očista šatníku

Vytvořte si vlastní barevnou paletu

Každý má pár barev, které nosí nejčastěji – ať už proto, že se v nich hezky cítí, nebo proto, že zkrátka jdou k pleti. Tak proč se jich nedržet?

Stanovte barvy, které jsou ve vašem šatníku vítány a držte se jich i při dalších nákupech. Budete mít jistotu, že se vám bude všechno hodit ke všemu a navíc bude váš styl jasně rozpoznatelný. A pak už se vám nikdy nestane, že si koupíte stylovou bundu v barvě, která vám nejenže nebude slušet, ale navíc se nebude ani k ničemu hodit.

A teď hurá na očistu. Zatnout zuby, jdeme na to!

Vezměte očistu šatníku opravdu vážně. Klidně si každý kousek vyzkoušejte a zjistěte, jak se s v něm cítíte. A začněte oblečení skládat na hromádky:

- Na první hromádku dejte oblečení, které nosíte.
- Na druhou hromádku oblečení, které vám je, nenosíte ho, ale chtěli byste.
- Na třetí patří kousky, které jste neměli na sobě déle než rok a oblečení, které vám není.

První hromádku ukliďte do šatníku. Druhou dejte zvlášť tak, abyste na ní viděli, kdykoliv se budete někam chystat. A třetí se nekompromisně zbavte.

Jakmile něco z druhé hromádky vezmete na sebe, zařaďte to do šatníku. Zbytek po třech měsících vyhoďte, darujte či prodejte.

Gratulujeme!
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle