Přívěsky ze zlata s náboženskou tématikou

Přívěsky ze zlata s náboženskou tématikou

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Už od nepaměti se lidé obraceli k víře a bohům. Každý člověk ve víře hledá něco jiného, ale nejčastěji jde o jistý dohled, pomoc od zlého a očištění. Člověk však nemusí být věřící, aby si pořídil amulet. Ten má totiž za úkol nosit štěstí a posilovat ducha. V takovém případě lidé mohou věřit v sami sebe a neupínat se k náboženství. 



Šperků s nejrůznějšími symboly je obrovské množství. Znak pro pevný vztah a lásku nebo pro rodinu a život či znamení zvěrokruhu. Pojďme si projít pár základních amuletů, které se opírají především o náboženství, a to křesťanské.

Znamení kříže

Tento symbol si vybralo velké množství náboženství. Klasický kříž je specifický pro křesťanství. V dalších náboženství už má kříž obvykle odlišnou podobu. Nejčastěji vypadá jako písmeno T, může se ale podobat i písmenu X. Velmi často je používán na státních vlajkách např. Vlajka Spojeného království, Dánska, Malty nebo také Slovenská vlajka.

Zlatý přívěsek s křížkem se vyrábí v nejrůznějších podobách. Jednoduchý celozlatý kříž, křížek osazený drahými kameny nebo křížek s ruční rytinou. Na větších křížích bývá vyobrazena postava ukřižovaného Ježíše Krista. Velmi často se setkáváme se zlatými křížky, které jsou vyrobeny v kombinaci žlutého, červeného nebo bílého zlata.

Zlatý přívěsek Madonka

Tento druh medailonu už je znám a obdivován dlouhou dobu. Obrázek Panny Marie s Ježíškem, jako patronky či patrona, je ručně malovaný keramickými barvami na smalt nebo porcelán, a je vypalován při vysokých teplotách. Proto tzv. Madonky mají dlouhou životnost a krásné barvy vydrží opravdu dlouho.

Ručně malovaný obrázek je poté vsazen do zlatého rámečku, který bývá dozdoben ruční rytinou. Na zadní straně Madonky by měla být krátká modlitba, a to v českém jazyce nebo v latině. Zlatý přívěsek Madonka je nejčastěji oválného tvaru a v několika rozdílných velikostech.

přívěsek anděl

Anděl

Anděl jako nadpřirozená duchovní bytost, měl sloužit jako prostředník mezi Bohem a lidmi. Říká se, že anděl strážný na nás dohlíží, a svým způsobem pomáhá od zlých sil. Zlatý přívěsek s andílkem je velmi oblíbeným dárkem pro miminka tzv. do peřinky, kdy většinou babička s dědečkem chtějí dítěti dát dárek do začátku života.

Velkou výhodou je, že symbol anděla se hodí jak pro děti a dospívající, tak i pro dospělé a starší generaci. Stačí jen vybrat optimální velikost a tvar. Zlatý přívěsek andělíčka je obvykle osazen bílými zirkony. Může být ovšem i celozlatý, kdy jeho křídla zdobí ruční rytina či vybrušování, a přívěsek vypadá úžasně i bez drahých kamenů.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle