Akvaponické skleníky pro rodinné domky, hotely a restaurace

Akvaponické skleníky pro rodinné domky, hotely a restaurace

Kategorie: BYDLENÍ

Potravinová soběstačnost má hodně společného i s potravinovou bezpečností. Ovšem má vliv i na kvalitu. Zelenina je absolutně čerstvá a plně dozrálá.



To vám těžko může nějaký hypermarket nabídnout. Prostě natáhnete ruku a konzumujete. Stále více rodinných domků ale i hotelů, poptává akvaponické skleníky. Pro dodávku vysoce kvalitní zeleniny a masa.

Akvaponické skleníky

Tyto skleníky se vyznačují vysokou úrodností. Ta je několikanásobně vyšší, než u běžného skleníku. Pokud skleník vytápíte, není problém produkovat potraviny celoročně. U rodinného domku nemusí být velký, 3 x 5 m postačuje. A nemusí být drahý, pokud jej, včetně vytápění, koncepčně zařadíte k novostavbě rodinného domku. Je otázka, zda všechno sníte, nebo budete chtít přebytky prodávat. Dříve to bylo snadné zjednodušeným systémem prodeje - tzv. Prodej ze dvora. Nyní nastupuje EET.

akvaponické skleníky

Co se dnes pěstuje?

Nejsnadnější je Tilápie - okounovec nilský. Z oblasti hotelů je pak velký zájem o pstruha lososovitého. Je velmi žádaný, poptávka převyšuje nabídku. Když pak můžete mít navíc absolutně čerstvého pstruha, případně BIO, dokážete snadno nabídnout něco, co konkurence nenabídne.

V ČR se pak ještě úspěšně pěstuje Lín, zpravidla na export. Lze ale pěstovat i krevety - náš kolega již byl na školení. Možnosti tedy jsou. Jak pro zahrádkáře, tak pro hotely. A pstruh roste poměrně velmi rychle. A máte vyřešeno i skladování. Prostě sklízíte, až když chcete konzumovat. Velkou výhodou je, že skleník lze snadno automatizovat.

Tato nová nastupující technologie je tedy vhodná i pro samozásobování, preperství, potravinovou bezpečnost. Víte, co jíte.

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Zemědělská revoluce


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 4 letý plán vývoje náhradních surovin - Autor: Německo28. 10. 2016
 cyklus ochlazování planety - Autor: tak to22. 10. 2016
 čerstvý pečený pstruh- pod tím názvem - Autor: ? 10. 10. 2016
 Hospoda - elektřina stojí víc než tržba - Autor: zajímavé pro EON10. 10. 2016
 Jednoduše. Chov pstruhů na zahradě - Autor: lomonosov9. 10. 2016
 Pstruží Aquakultury v ČR - Autor: Ing. Pavel Sýkora9. 10. 2016
 Video - příprava krevet - Autor: lojo16. 8. 2016
 No jo, budou - li všichni soběstační - Autor: Antikapitalismus14. 8. 2016




CLUB ŽENA


Lifestyle