Bydlení s náladou léta

Bydlení s náladou léta

Kategorie: BYDLENÍ

Česká republika moře nemá. Řada z nás lituje této situace a kdybychom mohli, poradili bychom Praotci Čechovi, na co při své volbě zapomněl. 



Ti, kteří by chtěli mít atmosféru moře ve svém obydlí a chtějí mít i tady pocit, jako by byli stále na letní dovolené, pro ty tu máme pár doporučení.

Vůni moře bez jeho blízkosti těžko do interiéru dostanete. A použít umělou napodobeninu? To raději ne. Ale světlost, teplo, kouzelnou náladu pobřeží – to lze docílit.

Bydlení s náladou léta

Jaké barvy použít na stěny a vybavení interiéru? Modrá barva je v tomto případě nevyhnutelná. Využít ji můžete ve všech odstínech a nebojte se zapojit svou kreativitu. Bílá barva jako kontrast k modré nebo v kombinaci s modrými a béžovými tóny jsou nejčastěji používány v barevné typologii letní prosluněné nálady moře. Pastelové barvy jsou dobrou volbou, pokud chcete propojit množství různých vzorků, materiálů a barev, které jsou dominantní. Celkový vzhled totiž zklidní. A bílá barva? Ta se v kombinaci s pastelovými výborně hodí jak do minimalistického, tak do klasického a vintage stylu – romantiky a starých časů.

Starý dřevěný nábytek, nábytek z proutí nebo kovaného železa se také velmi dobře hodí do „přímořského prostředí“. A máte-li více podobných částí starého nábytku, očistěte, natřete novou barvou, ošetřete povrch a obklopte jimi svůj dům či byt. Vše ekologické je pro tento styl to pravé. Kromě dřeva, kovu je žádoucí sklo, škeble, lýko.

Při výběru textilu se soustřeďte na přírodní materiály: len, bavlna, juta. Bytový prostor s nimi získá vzdušnost. Tmavě modré nádoby, vázy, sklo či keramika budou vhodným doplňkem a pěkně vyniknou u bílých stěn. Stejně tak bílé detaily na pastelovém podkladu.

Bydlení s náladou léta 

Toužíte-li po radikální změně ve vašem životě a větším prostoru pro kreativitu v bydlení – i v naší republice se stávají oblíbenou variantou sanitární kontejnery. Nemusíte se bát, že jde o nižší úroveň půjdete bydlet tkzv. „do horšího“. Právě naopak. Variabilita, rychlost výstavby, dostupnost. Současné stavební materiály a technologické možnosti vám „vykouzlí“ obydlí s dobrými tepelně izolačními vlastnostmi, s obkladem z přírodních materiálů – dřeva i keramiky. V zahraničí, právě v přímořských městech, můžete vidět i skladové kontejnery přizpůsobené k bydlení tak, že jsou na první pohled k nerozeznání s klasickou výstavbou. Navíc industriální design k letnímu přímořskému stylu obytné plochy velmi dobře zapadá.

Jak víkendová chata, tak domek u rybníka se zahradou mohou mít příjemný interiér stylu „mediteraneo“. A obytné kontejnery vám v tom mohou pomoci.

Bydlení s náladou léta


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle