Jak se zbavit plísně na zdi

Jak se zbavit plísně na zdi

Kategorie: BYDLENÍ

Plísně jsou pro většinu domácností prokletím, ale naštěstí je možné použít každodenní čisticí prostředky k vyloučení a zabránění opětovnému plísnění. Přečtěte si rychlého průvodce ve třech krocích, jak se zbavit plísní na stěnách u vás doma. 



Co jsou plísně a plísně a proč se vyskytují na stěnách?

Plíseň je druh houby, která se vyvíjí ze vzdušných spór. Obvykle roste ve vlhkých a teplých podmínkách bez velkého proudění vzduchu, a proto koupelny a podkrovní prostory často trpí plísní. To je jednoduše způsobeno vlhkými podmínkami a nedostatkem ventilace, ale někdy může být plíseň na stěnách způsobena netěsnostmi v potrubí i uvnitř objektu. Špatně izolované topné trubky mohou také způsobit hromadění vlhkosti za zdmi.

Plíseň je název pro nejběžnější typ černé plísně na stěnách, která se vyznačuje skvrnami, které se mohou šířit po větších plochách, pokud se neléčí. Chcete-li zjistit, zda máte na stěnách plísně, naneste hadříkem na zasažené místo nějaké bělidlo. Pokud tmavá barva po několika minutách zmizí, jedná se o plíseň. Pokud ne, skvrna je pravděpodobně jen špína.

Používejte biocidy bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte štítek a informace o produktu.

plíseň na zdi

Jak čistit plísně na stěnách ve třech krocích

Upozornění: Plíseň může způsobit alergické reakce a špatné zdraví, takže pokud máte rozsáhlý problém s plísní na stěnách, může být nejlepší vyhledat odbornou pomoc. Při řešení menšího prostoru používejte ochranné brýle, rukavice a obličejovou masku, protože kontakt se spory může být škodlivý. Při práci otevřete okna nebo použijte ventilátor v místnosti.

- Připravte roztok chlorového bělidla a vody - obvykle 1 díl bělidla na 3 díly vody - nebo si uchopte prací prostředek pro domácnost.

- Pomocí kartáče s pevnými štětinami vyčistěte zčernalé místo.

- Důkladně opláchněte a osušte.

Jak předcházet plísním: 6 nejlepších tipů

Jakmile jste na svých zdech řešili napadení plísní, dalším krokem je pokusit se zastavit opakování. Zde jsou vaše možnosti:

- Kupte si specializovaný produkt. Například antimikrobiální sprej může zabránit opětovnému usazování spór. Barvu proti plísním lze zakoupit také ve většině obchodů pro kutily.

- Zvažte instalaci elektrického odvlhčovače vzduchu ve špatně postižených oblastech. To je ideální pro dlouhodobou prevenci plísní.

- Podívejte se na upgrade vaší domácí izolace. Někdy, ale ne vždy, je příčinou problému špatná izolace. Stěny a stropy, které jsou řádně izolované, budou kondenzací méně ovlivněny, a tím i plísní.

Nejlepší tipy, jak se zbavit plísní, jsou:

- Udržujte koupelny, kuchyně a další vlhké prostory dobře větrané a pokud možno suché.

- Sprchové závěsy a ručníky rozložte do sucha.

- Odstraňte netěsnosti, jakmile jsou objeveny, aby se zabránilo pronikání vlhkosti do dutin a pod podlahou.

- Nepanikařte, pokud se plísně na stěnách vracejí: je to běžný jev a vy jste nyní dobře vyzbrojeni radami, jak se s tím vypořádat. 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle