Jak vybrat plastová okna?

Jak vybrat plastová okna?

Kategorie: BYDLENÍ

Zima se přežene a s nastupujícím jarem bude třeba uvažovat i o potřebných rekonstrukcích, které na váš domov čekají. Mezi nejčastější úkony patří výběr nových oken, přičemž v posledních letech se těší značné oblibě ta plastová. Jak vybrat plastová okna, abyste si mohli říci, že jste se pro ně rozhodli správně? 



Plastová okna vyžadují minimální údržbu

Mezi nejčastěji zmiňované výhody plastových oken patří jejich bezúdržbovost. V porovnání s dřevěnými okny se totiž nemusí obnovovat jejich povrchová úprava. To ovšem neznamená, že by měl jejich majitel rezignovat na promazávání pohyblivých částí kování nebo seřizování polohy pohyblivého křídla v rámu okna. Plastová okna se chlubí svojí odolností proti nepříznivým klimatickým účinkům a proti působení agresivních látek, jež jsou přítomny ve většině čistidel.

Za barevné varianty plastových oken si je třeba připlatit

Je jen na majiteli, jestli bude preferovat klasická bílá plastová okna nebo se rozhodne pro některou z barevných variant. Ve druhém případě by měl ovšem počítat s cenovým nárůstem, jenž bývá občas podstatný do té míry, že může dokonce poklesnout i výhoda nižší ceny proti jiným typům oken! Na druhou stranu mají plastová okna tu výhodu, že na rozdíl od oken dřevěných nepředstavuje velký problém pořídit si taková, která mají odlišné barvy na straně vnitřní a vnější.

okna

Plastová okna potěší peněženku a ochrání před hlukem

Při výběru plastových oken je nutné přihlížet hlavně k jejich izolačním vlastnostem, protože vhodná volba se pozitivně projeví na rodinném rozpočtu. Okna brání úniku tepla z domova a stejně tak zamezují i tomu, aby dovnitř pronikal chlad zvenku. V létě to samozřejmě platí i opačně! Podobně plastová okna izolují hluk, což je především u domácností, které se nacházejí v blízkosti rušných komunikací, neocenitelná vlastnost.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle