Luxusní kolekce koupelnových předložek od Blanky Matragi

Luxusní kolekce koupelnových předložek od Blanky Matragi

Kategorie: BYDLENÍ

Aktuálním počinem Blanky Matragi je exkluzivní kolekce koupelnových předložek k 20. výročí české rodinné firmy Grund.



Koupelnové předložky

Společností, které by v České republice dokázaly úspěšně podnikat v oblasti textilu, je ve 21. století už jen velmi málo. Jednou z výjimek je česká rodinná firma Grund, která se specializuje na koupelnový textil a doplňky. Společnost, která má v současné době zastoupení ve 40 zemích světa a jen v Německu vlastní 80 značkových prodejen, byla založena v roce 1990 – letos tedy slaví již 20leté výročí. Při té příležitosti firma Grund oslovila slavnou módní návrhářku Blanku Matragi, aby k jubileu vytvořila kolekci koupelnových předložek, které ponesou její nezaměnitelný rukopis typický nádhernými vzory a harmonií barev.

Jak spolupráce s Blankou Matragi vznikla? „S paní Matragi jsem se seznámil již před několika lety na služební cestě v Libanonu, kde má Blanka Matragi svůj druhý domov,“ vysvětluje ředitel společnosti Jiří Grund. „Byli jsme v kontaktu, paní Matragi se dokonce přijela podívat do naší krkonošské továrny. Při té příležitosti nás napadlo, že by pro nás mohla navrhnout vlastní kolekci koupelnových předložek. Blanka Matragi byla nápadem nadšená, už za několik týdnu jsme obdrželi první návrhy a my stáli před výzvou, jak bohaté motivy přenést na textil. Po dlouhém vývoji se to k oboustranné spokojenosti podařilo, a my tak můžeme k 20. výročí firmy představit designovou kolekci plnou barev a vzorů,“ dodává Jiří Grund.

Matragi

„Tvorba v oblasti užitého designu mě velmi zajímá. Do návrhů kolekce jsem se proto vrhla s velkým invenčním nasazením,“ popisuje spolupráci s firmou Grund Blanka Matragi. „Tvoření je pro mě hrou a nejinak tomu bylo v tomto případě. Samozřejmě mám přehled o tom, jaké jsou aktuální designové trendy. V návrzích předložek jsem je respektovala, ale zároveň jsem vyšla ze své aktuální tvorby,“ vysvětluje Blanka Matragi.

Kolekce obsahuje pět různých vzorů ve výrazných barvách z pera Blanky Matragi. Produkty z výroční kolekce budou k dostání exkluzivně v internetovém obchodě společnosti Grund na adrese www.grund.cz.

„Snažíme se zákazníky překvapovat novými vzory a technologiemi, nezaspat dobu. Proto jsme například v loňském roce uspořádali mezinárodní designovou soutěž Grund International Design Contest pro mladé designéry. A rovněž neustále hledáme nové výzvy, jakou pro nás byla i spolupráce s Blankou Matragi. S výsledkem naší společné práce jsme mimořádně spokojeni. Doufáme, že se kolekce bude líbit všem, kteří se doma rádi obklopují neotřelými doplňky,“ říká obchodní ředitel společnosti Grund, Jiří Grund ml.

Matragi

Blanka Matragi

Klienty Blanky Matragi jsou dnes ženy z královských rodin, vysoce postavené ženy v Americe i Evropě a manželky bohatých podnikatelů. Navrhuje především toalety, svatební a zásnubní šaty. Je jednou z mála návrhářek, které se při realizaci svých modelů nemusí ohlížet na to, kolik budou šaty stát. Podstatná je pro ni invence, profesionalita a dokonalé řemeslné zpracování šatů, z nichž každý kus je originál. Šije z nejdražších materiálů, vyšívá zlatými nitěmi. Na jednom modelu pracuje deset lidí více než týden. Šije jen pro ženy. Jediní muži, kteří se mohou pochlubit jejími modely, jsou členové policejního sboru v Abu Dhabi, kterým navrhla uniformy.

Už před svým odchodem na Blízký východ navrhovala Blanka Matragi kostýmy pro televizní inscenace a oblékala naše hvězdy populární hudby. Nezapomněla ani na svoji původní profesi a spolu se světovými architekty a špičkovými firmami z oboru navrhla a realizovala kolekci skla a skleněné bižuterie. Jejím aktuálním počinem je exkluzivní kolekce koupelnových předložek k 20. výročí české rodinné firmy Grund.

Blanka Matragi je držitelkou řady ocenění, jako je Evropská cena umění za rok 2002, Mezinárodní cena Salvatora Dalího 2002, Národní cena „František Kupka 2002“ a od českého Senátu a Ministerstva zahraničních věcí obdržela také titul Významná česká žena ve světě.

Matragi
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle