Není balkon jako balkon

Není balkon jako balkon

Kategorie: BYDLENÍ

Pokud stavíte nebo rekonstruujete rodinný dům, případně se chystá na generální opravu bytový dům, v němž vlastníte byt, možná před vámi stojí úkol vybrat si ten správný balkon, což není úplně jednoduché.  



Balkon je nejen skvělou přidanou hodnotou každého bytu, ale také významným architektonickým prvkem domu. Při rekonstrukcích se nejčastěji používají závěsné balkony, ale využít je můžete samozřejmě i u novostaveb. U ne příliš vysokých domů se uplatní i balkony podepřené. Jak si ale vybrat ten správný balkon?

Balkony mohou být úplně miniaturní i velké, mají různé tvary i design, jsou vyrobeny z různých materiálů a mohou být také se zastřešením či bez a mít i dalšími doplňky jako jsou vnitřní nebo venkovní sušáky prádla, boční zástěny nebo dokonce zasklení celého balkonu.

Prvním krokem je velikost a tvar balkonu. U rekonstrukcí se obvykle velikost balkonu nezmění, ale dá se i o trochu zvětšit. Závisí na dispozici domu a také na jeho statických parametrech. Nejčastěji jsou balkony obdélníkové s rovnou nebo zaoblenou čelní stranou, ale vyrábějí se i půlkruhové, či rohové. Případně se můžete výrobce zeptat, zda není schopen vyrobit i balkony atypické.

balkon

Pro celkový vzhled domu je důležité, z jakého materiálu a v jaké barvě jsou výplně, které mohou být plné či perforované, z desek či jen z kovových trubek, dřevěných trámků. Materiálem výplní může být plech, laminátové desky, sklo a další. Plechové výplně mohou být i děrované, přičemž děrování může být i na přání klienta a dát tak domu zcela originální podobu. Barevná škála je v podstatě nekonečná. Vybrat si můžete také materiál podlahy balkonu – od kovu přes kompozitní materiály, plastové rohože až po dřevěné desky či dlažbu. Větší soukromí dodá balkonu instalace bočních zástěn, nebo i vhodná popínavá zeleň na dřevěné konstrukci.

Související články:

Balkon by měl ladit s fasádou
Balkon zpříjemní bydlení


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle