Nepodceňujte plíseň na stěnách vašeho bytu

Nepodceňujte plíseň na stěnách vašeho bytu

Kategorie: BYDLENÍ

Odborníci varují: Plíseň v bytě stále zůstává a může způsobit řadu zdravotních problémů, od alergií až po vážnější plicní choroby, nebo dokonce rakovinu.



Objevili jste na stěnách svého bytu černou plíseň a usilovně přemýšlíte, kde se u vás v neustále uklizeném bytě mohla vzít? Odpověď je velmi jednoduchá. Na vině rozhodně nejsou špatné hygienické podmínky, ale zateplování a izolace starších domů, jejímž cílem je zamezit nežádoucím únikům tepla z vašich domovů. Ta způsobila, že během zimy teď máte sice v místnostech vysněné teplo, a tak své pletené ponožky můžete nechat ve skříni, jelikož nachlazení vám rozhodně nehrozí, ale zároveň způsobuje něco, co je zdraví mnohem škodlivější než obyčejná rýma.

Utěsněním průduch a spár v budově dochází k tomu, že vzduch ve vašem bytě přestal přirozeně cirkulovat, v místnostech tak vzniká nedostatek čerstvého vzduchu, zvyšuje se vlhkost a hromadí se zde nepříjemné pachy. Důsledkem toho všeho může být již zmíněný vznik plísní. Na nebezpečí těchto plísní upozorňují také lékaři: „Tyto plísně jsou velmi škodlivé. Spousta lidí vystříká postižené místo savem a myslí si, že problém je vyřešen. Plíseň však v bytě stále zůstává a může způsobit řadu zdravotních problémů, od alergií až po vážnější plicní choroby, nebo dokonce rakovinu.“

Plíseň na stěně

Existuje tedy nějaké řešení, jak se nežádoucích plísní zbavit a předejít tak potenciálním zdravotním komplikacím? Nejjednodušším způsobem je dostat do bytu čerstvý vzduch, tedy pravidelně větrat, větráním však do bytu opět pouštíte studený vzduch a u vás doma je opět chladněji. Naštěstí i tento začarovaný kruh má své řešení. „Větráním či užívání pasivních ventilátorů dochází k velkému nárůstu spotřeby energie, proto nabízíme efektivnější řešení. Prostřednictvím inteligentní rekuperace můžete svůj byt větrat, aniž byste museli otevřít okno, navíc nezpůsobuje ani ochlazení vzduchu,“ doporučuje jednatel firmy GEDIP INFO Milan Šenkyřík novou a účinnější metodu.

Zdroj:www.inteligentni-rekuperace.cz
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Chce to původní barvu úplně odstranit - Autor: Martina28. 2. 2014




CLUB ŽENA


Lifestyle