Rekonstrukce ložnice – jak na to ve 3 krocích?

Rekonstrukce ložnice – jak na to ve 3 krocích?

Kategorie: BYDLENÍ

Podle jednoduchých výpočtů všichni víme, že spánkem trávíme třetinu svého života – někteří i více. Pro efektivní odpočinek však potřebujeme optimální prostředí, kde se nebudou vyskytovat rušivé elementy. Zařiďte si ložnici i vy, abyste vstávali odpočatí a měli potřebnou energii. Která kritéria byste tedy měli při rekonstrukci ložnice zvážit?



1) Finanční plánování

Rozmyslete si, jakého rozsahu by rekonstrukce měla být. Budete měnit veškerý nábytek, malovat a dělat novou podlahu nebo jen potřebujete novou manželskou postel či nějakou levnou komodu? Od rozsahu rekonstrukce se pak odvíjí posloupnost činností. V klidu si sedněte, sepište si, které činnosti a úpravy budou potřeba, a vše si pečlivě propočítejte.

Pokud jste narazili na činnosti, které nezvládnete svépomocí, zjistěte si cenu za odborné řemeslné práce. Nechte si pro jistotu finanční rezervu, nikdy nevíte, co vás překvapí, až ložnici vyklidíte.

ložnice

Tip: podívejte se na kvalitní, a přitom nejlevnější nábytek, který vám pomůže ušetřit rozpočet!

2) Vyklizení prostoru

Této zdlouhavější fázi se bohužel nevyhnete. Veškeré oblečení vyndejte ze skříní, vykliďte komodu a noční stolky a sundejte záclony, závěsy, a pokud se bude jednat o rozsáhlejší rekonstrukci, tak pro jistotu i garnýže a lustr/bodová světla.

ložnice

3) Hrubé úpravy

Pokud už máte vyklizenou ložnici, důkladně prozkoumejte všechny stěny, rohy, podlahu, kabely a podobně. Může se stát, že si uvědomíte, že byste přece jen potřebovali přidělat zásuvku nebo zakrýt překážející kabely pod lištu. Zároveň se přesvědčte, že se nikde nedrolí stěna nebo omítka a podlaha drží tvar a nikde se nevlní.

ložnice

Jestli máte rozplánovány odborné řemeslné práce, jejichž posloupnost na sobě není závislá a objevíte nečekané nedostatky vaší ložnice, neváhejte a přizvěte další odborníky, dokud máte ložnici vyklizenou a „jste v akci“. Jakmile nastěhujete nábytek a oblečení, už se vám nebude chtít další nedostatky řešit.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Ložnice - Autor: Jan Neradil29. 12. 2020




CLUB ŽENA


Lifestyle