Skleněné dveře

Kategorie: BYDLENÍ

Interiérové dveře jsou jedním z dominujících prvků každého bytu. Jejich vzhled hodně vypovídá o vkusu a smýšlení majitele. Každé dveře jsou nepřehlédnutelné a také důležité, neboť jejich hlavní úlohou je oddělení jednotlivých místností.



Do dnešních moderních interiérů se již nehodí klasické celodřevěné dveře, případně ještě natřené na bílo a už vůbec ne, pokud by měly být otlučené, popraskané či jinak poškozené. Zvláště do bytů, ve kterých převažuje sklo, se skvěle hodí skleněné dveře. Dnešní výrobci přicházejí se stále novými inovacemi a širokou paletou druhů dveří, takže každý má možnost si vybrat podle svých potřeb a vkusu.

U skleněných dveří se jedná o kombinaci dřeva, laminátu imitujícího dřevo, někdy i kovu a skla. Skla jsou různých tvarů a barevných odstínů. Jejich bezpečnost je zajištěna technologií výroby, takže nemusí mít nikdo strach ani o neposedné děti, kterým při případném rozbití skla nehrozí nebezpečí pořezání.

Skvělá prostupnost světla

Největším efektem skleněných dveří je propustnost světla. Pokud máte tmavou chodbu či halu, budete překvapeni, jak skvěle se tento prostor prosvětlí, když si nainstalujete skleněné dveře do přilehlých místností. V místech, kde jste dosud museli svítit i ve dne, bude krásné světlo, obzvláště při jasných slunečných dnech.

Nejvíce světla zajistí celoskleněné dveře, které si většina lidí pořizuje pouze kvůli odhlučnění, nebo oddělení kuchyně od obytného prostoru, kam se díky nim nedostanou nepříjemné pachy z vaření. Celoskleněnými dveřmi lze například oddělit kuchyňský kout a obývací pokoj. Při výběru skla dveří záleží jen na vašem vkusu. Můžete si pořídit sklo čiré, pískované dekory nebo různé barvy, kterým se říká planibely. Pro větší soukromí se dají použít skla leptaná neboli mléčná.

Dveře v posuvné variantě

Velice efektně působí skleněné posuvné dveře, které jsou nejčastěji zavěšeny v hliníkové kolejnici. Jejich ukotvení se nejčastěji řeší na stěnu nad čistý stavební otvor bez obložky. Jinou variantou je kotvení nad obložkovou zárubeň. Posuvné dveře jsou jedno či dvoukřídlé a jejich výhodou je kromě luxusního vzhledu úspora místa. Ať už jsou skleněné dveře jakéhokoliv typu, vždy lze s jejich pomocí dodat každému interiéru moderní a luxusní vzhled.

Glass Vision nabízí moderní řešení

Velmi populární volbou jsou služby a produkty Glass Vision, tedy portálu, který komplexně řeší problematiku nejen skleněných dveří, ale i skleněných stěn a mnoha dalších věcí. Návštěvníci mohou být příemně překvapeni možnostmi, kterými jsou:
• spolupráce s firmami, architekty i designery
• výběr skleněných dveří, skel a také doplňků
• prohlídka hotových realizací
• bohaté zkušenosti
• možnost nezávazné poptávky
• a mnoho dalšího...

Při realizaci vnitřních prostorů se vždy vyplatí obrátit na profesionály v oboru. Glass Vision řeší projekty pro všechny typy objektů a samozřejmostí je vysoká jakost každého produktu.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Skleněné dveře - Autor: Petr24. 7. 2014




CLUB ŽENA


Lifestyle