Vybíráte tapety? Víme, které se stanou dominantou jednotlivých místností

Vybíráte tapety? Víme, které se stanou dominantou jednotlivých místností

Kategorie: BYDLENÍ

Dodejte vašemu interiéru nádech luxusu s dekorativními tapetami na zeď, které dokáží ve vteřině oživit každý pokoj. Na trhu je k dostání celá řada dekorů i barev, jež promění vaše pokoje k nepoznání. Jaký je rozdíl mezi vinylovými tapetami, vliesovými a papírovanými tapetami a do jakých pokojů jsou vhodné? Poradíme vám. 



Tapety do obývacího pokoje

V obývacím pokoji byste se měli cítit co nejlépe vy i vaši hosté. Luxusními tapetami na zeď pokoj nejen zútulníte, ale také zakryjete případné nedostatky na zdi. Po jakých tapetách do obývacího pokoje sáhnout? Krok vedle neuděláte s vliesovými tapetami. Pojďme si je krátce představit.

Vliesové tapety nabízí široký výběr barev i vzorů. Jistě vás potěší jejich snadná a rychlá aplikace. Tapety se nejen snadno lepí pomocí lepidla, které se nanáší přímo na zeď, ale také je jednoduše odstraníte. Vliesové tapety jsou prodyšné, jejich velkou předností je snadná údržba, případné nečistoty lehce očistíte vlhkým hadříkem.

dveře

Tip: Luxus ve zlaté

Pokud toužíte po luxusu, zvolte tapety ve zlaté barvě, které působí velmi elegantně a hodí se téměř k jakémukoli nábytku.

Tapety do ložnice

K tomu, abyste s radostí usínali a probouzeli se s úsměvem na rtech, může napomoci také vzhled vaší ložnice, jíž bude dominovat moderní tapeta na zeď. Vzhledem k tomu, že ložnice nebývá příliš vytížená, nemusíte se ohlížet na vysokou odolnost. Sáhnout tak můžete po papírových a textilních dekorativních tapetách na zeď.

Papírové tapety jsou vhodné především do méně namáhaných místností, jsou ekologické a zdravotně nezávadné, stejně jako textilní tapety. Cena luxusních textilních tapet je vyšší, potěší vás ale snadnější aplikací i jedinečným vzhledem.

loznice

Tip: Nádech jara po celý rok

Velmi oblíbeným vzorem v ložnici jsou květiny, s nimiž snadno celá ložnice rozkvete po celý rok.

Tapety do kuchyně

Při výběru tapety do kuchyně je důležité myslet především na odolnost. Tapeta by měla snést vlhko a páru a být snadno omyvatelná. Tyto vlastnosti splňuje vinylová tapeta.

Vinylové tapety jsou vhodné do vytíženějších místností, své místo najdou v kuchyních, ale i v koupelnách. Tapetu vybírejte tak, aby byla co nejsilnější a lepení, které je poměrně náročné, svěřte raději do rukou odborníků.

vynil

Tapety do dětského pokoje

Medvídci, autíčka nebo třeba motýli, každé dítě nadchnete tapetou s dětským motivem. Ale připravte se na to, že budete vybírat dlouho, výběr je totiž opravdu rozmanitý. Do dětského pokoje je vhodný jakýkoliv typ tapet na zeď. Pokud ale máte menší děti, jistě oceníte ty, které jsou jednoduše omyvatelné, tedy vinylové a vliesové tapety.

dětský pokoj

Tip: Hravé tapety baví

Které dítě by si nechtělo kreslit na zeď? Umožněte jim to díky bílým tapetám, které si mohou děti vymalovat, nebo tabulovým tapetám, na něž je možné kreslit křídami.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle