Nová éra výroby a užití zahradního nábytku

Nová éra výroby a užití zahradního nábytku

Kategorie: ZAHRADA

Rotimber je firmou KETTLER speciálně zušlechtěná varianta dřeva Robini (akát), pocházející ze severní Ameriky, jež postupně zdomácněla i v Evropě. Kvalita obou dřev však nemůže být zaměňována, protože Rotimber získal díky speciálnímu zušlechtění společností KETTLER vynikající kvality, které se ještě umocní při jeho používání.

Obrázek zahradní nábytek KetlerRotimber je tvrdší a odolnější proti vlivům počasí než v současnosti známá dřeva používaná pro výrobu zahradního nábytku. Disponuje vysokou odolností proti vlhkosti a mechanickému poškození. Tyto mimořádné kvality jsou dále podpořeny ve speciálním procesu zušlechtění. Rotimber předčí svými vynikajícími užitnými vlastnostmi i samotné teakové dřevo, které bylo doposud číslem 1 mezi dřevy pro venkovní použití. Rotimber disponuje mimořádnou elasticitou a současně i tvrdostí. Rotimber splňuje předepsané kvalitativní normy DIN a tím potvrzuje vhodnost použití ve venkovním prostoru. A především velmi dobře vypadá.Obrázek zahradní nábytek Ketler 4

 

 

 

Přednosti Rotimberu byly prokázány nejen vědeckými výzkumy (mj. 18 měsíčním porovnávacím testem, ze kterého vyšel Rotimber jako jednoznačný vítěz), ale především rostoucí oblibou mezi uživateli v Německu a v západní Evropě (pro sezónu 2006/7 má KETTLER připraveno 8 sestav dřevěného nábytku, z toho je 7 z Rotimberu a pouze 1 z teaku).

 

 

THERMOSINT®: jedinečná ochrana ocelového zahradního nábytku

 

Prověřený ocelový nábytek čelí neustále novým trendům. Svými vlastnostmi jej mohou ušlechtilá dřeva a hliníkové slitiny předčít. Společnost Kettler ve své kolekci Royal Garden přichází již 20 let s Obrázek zahradní nábytek Ketler 3inovačním zušlechťovacím procesem Thermosint®, který ocelový nábytek vrací plnohodnotně do hry.

Jedná se o nákladný proces vířivého spékání, který tvoří povrchovou ochrannou vrstvu ze speciálních polymerů a hliníku, jež je až 10x silnější než je tomu u standardní povrchové úpravy elektrostatickým nanášením prášku. Nanášený polymer obsahuje nejen speciální látky, ale i hliník.

Proces povrchové úpravy se skládá ze tří kroků: železofosfátového základního nátěru sloužícího jako ochrana proti korozi, vrstvy základního laku pro lepší přilnavost a samotné vrstvy Thermosint®. Tato úprava dodává ocelovému nábytku absolutní odolnost vůči korozi.

 

Konkurenční výhodou Thermosintu je fakt, že povrch nábytku je na omak teplý, hladký a „plastický“, na slunci se nerozpálí a naopak ve stínu nebo v noci nestudí.

 

Související články:

Udržba zahradního nábytku

Teak, dřevo které má svou duši


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle