5 tipů pro levnější tisk. Všichni je známe, ale neděláme

5 tipů pro levnější tisk. Všichni je známe, ale neděláme

Kategorie: FINANCE

Asi každý chce tisknout levně, ale ve výsledku toho pro levný tisk většinou děláme pramálo. Přitom to není těžké. Bude vás to stát trochu přemýšlení před nákupem a trochu péče po nákupu. Nic víc. A jaké jsou tipy, které vám ušetří peníze za tisk případně prodlouží životnost tiskárny?



 Mějte před nákupem jasno, jaké funkce budete potřebovat

Při výběru vás možná některé modely ohromí tím, kolik mají různých funkcí. Tyto vychytávky ale nejsou zadarmo a odráží se i ve vyšší ceně. Ujasněte si dopředu, zda potřebujete automatický oboustranný tisk, skener, nebo nejrůznější speciální režimy tisku. Takové funkce využijete jen jednou za čas. Pokud vůbec. Běžný uživatel nepotřebuje, aby tiskárna uměla zázraky. Stačí, když bude tisknout levně a spolehlivě. To zvládne i levná tiskárna.

 

Zkontrolujte nejen pořizovací cenu tiskárny, ale i cenu tisku

Je hezké, že ušetříte na tiskárně, ale může se stát, že se vám protočí panenky při nákupu první náhradní náplňe. Tomu se můžete snadno vyhnout, ale chce to trochu času. Ještě před nákupem si porovnejte nejen cenu tiskárny, ale i cenu a dostupnost cartridge nebo toneru. Nezapomeňte zkontrolovat i dostupnost kompatibilních náplní. S těmi totiž ušetříte ještě mnohem více.

 Tiskárna

Důvěřujte kompatibilním náplním

Kompatibilní cartridge a tonery vám pomohou ušetřit hodně peněz. Ale lidé se jich často bojí a nevěří jim. Velcí výrobci tiskáren prodávají své originální cartridge s vysokou marží a o levných neoriginálních náplních tvrdí, že netisknou kvalitně a pro tiskárny jsou rizikové. Není to pravda. Kompatibilní cartridge poskytují téměř stejnou kvalitu tisku i spolehlivost jako originál. Pokud si doma tisknete dokumenty nebo fotky z dovolené, nepoznáte rozdíl. Ani nebezpečné nejsou. A často stojí ani ne polovinu ceny originální náplně.

 

O tiskárnu pečujte

Čím déle vám tiskárna vydrží, tím více ušetříte. Ano, objevili jsme Ameriku. Ale ruku na srdce, kdo se o tiskárnu opravdu dobře stará? A přitom stačí drobnosti - utřít z ní prach a občas tiskárnu vyčistit. U inkoustové tiskárny si dejte pozor na vyschnutí tiskové hlavy tím, že občas vytisknete stránku jen tak. Když se o tiskárnu budete starat, zaručíte jí delší životnost a déle vydrží i kvalitně tisknout.

 

Věřte pouze náplním s certifikáty

I když nás vyrobci tiskáren straší se zprávami o rizicích, nemáte se s kompatibilní cartridgí nebo tonerem čeho bát. Ale to platí jen když kupujete náplň s certifikátem. Z něj zjistíte nejen původ cartridge nebo toneru, ale i potvrzení o zdravotní nezávadnosti. Když prodejce certifikát nemá, je tu jediná rada – nedůvěryhodnou náplň nekupujte.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle