Jak výhodně koupit ready-made společnost?

Jak výhodně koupit ready-made společnost?

Kategorie: FINANCE

Ještě před tím, než se s Vámi podělíme o tipy, jak si výhodně pořídit ready-made společnost, připomeneme si, co si pod pojmem ready-made společnost vůbec představit.



Toto vysvětlení uvítají zejména čtenáři, kteří se s tímto názvem zatím nesetkali.

Koupě připravené ready-made společnosti patří mezi jeden z nejlepších a hlavně nejsnazších způsobů, jak začít podnikat. Neboť vytvoření takovéto firmy Vás jakožto koncového zákazníka nestojí vůbec žádné úsilí. Jak je to možné? O kompletní proces založení firmy se totiž stará zprostředkovatel.

Vám tak odpadnou veškeré starosti se složitou administrativou. V případě, že necháte založení společnosti profesionálům, ušetříte až 10 pracovních dnů, než kdybyste vše vyřizovali sami. A to rozhodně není zanedbatelné číslo.

Ready-made společnosti splňují všechny zákonem stanovené podmínky: jsou řádně zapsané v obchodním rejstříku, plně splacený základní kapitál a mají řádně označené své sídlo. Zároveň nemají žádné závazky a pohledávky, neboť nevyvíjely žádnou obchodní činnost.

Jaké druhy ready-made společností existují?

Firmy, obecně zakládané za účelem následného prodeje, mohou mít jakoukoliv státem uznávanou právní formu. Nejpopulárnějšími jsou nicméně ready-made s.r.o., což jenom kopíruje stav trhu, kde jsou společnosti s ručením omezeným nejrozšířenější formu podnikání. Proč tomu tak je?

Ready-made s.r.o. jsou hojně využívané zejména díky tomu, že oproti živnostenskému podnikání nabízejí zajímavější možnosti daňových výhod či napomáhají efektivnějšímu budování značky.

Dále rozhodně nesmíme opomenout zmínit i ready-made a.s., které se v žebříčku popularity drží hned za zmiňovanými společnostmi s ručením omezeným.

Důvodů, proč jsou akciové společnosti zkupovány ve velkém, bychom též našli několik: jsou vhodné pro kapitálově náročnější projekty a zároveň zaručují anonymitu akcionářů v případě jejich vyššího počtu.

3 klíčové tipy podle kterých nakoupit ready-made společnost

Nyní se již přesuňme k odpovědi na otázku, jak výhodně koupit ready-made společnost?

1.

Prvně si je třeba uvědomit, že výhodně neznamená nutně nejlevněji. Zásadním kritériem procesu koupě ready-made společnosti by tedy místo ceny měla být spíše důvěryhodnost firmy, která Vám poskytuje její prodej.

Je třeba si takovou firmu důkladně prověřit, protože jen tak budete mít jistotu, že nenaletíte a skutečně si pořídíte společnost, která byla založena plně v souladu se zákonem. Mezi prověřené společnosti patří např. Parker & Hill z Prahy, která se na prodej ready made společností dlouhodobě specializuje.

2.

Druhá rada zní: Vždy se ujistěte, že ceny za převod jsou konečné a nebudou Vám účtovány žádné další poplatky, které by mohly celý prodej značně prodražit. V ideálním případě by firma měla nabízet i doplňkové služby typu změny předmětu činnosti či sídla u prodávané společnosti zdarma.

3.

Posledním z tipů je pak doporučení, abyste kladli důraz na nenáročnost procesu změny vlastnických práv. Je žádoucí, aby převod ready-made společnosti nebyl nikterak složitý ani zdlouhavý. Jen tak totiž může být opravdu výhodný a poskytovat značnou časovou a finanční úsporu.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle