Nová pravidla hry Euromillions

Nová pravidla hry Euromillions

Kategorie: FINANCE

Většina Čechů už asi zaregistrovala, že je možné sázet na Eurojackpot. V Evropě však najdeme ještě jednu nadnárodní loterii, která sdružuje 9 evropských států – Euromillions.Nejedná se o české Euromiliony, které jsou produktem Sazky. Lotterie Euromillions vznikla v roce 2004 a od té doby se pravidelně stará o největší loterijní výhry v celé Evropě. Tou úplně nejvyšší byla výhra ze dne 24. října 2014 v hodnotě 190 milionů eur, to je nepředstavitelných asi 5 miliard Kč! Výhru získal sázející z Portugalska.



Nová pravidla

Organizátoři loterie EuroMillions nedávno vyhlásili změnu pravidel hry. Pravidla vešla v platnost 24. září 2016 a ovlivnila pravděpodobnost výhry jackpotu, formát hry, změnila výherní pořadí, ke změně došlo také u výše minimálního garantovaného jackpotu. Horní maximální hranice jackpotu zůstala na původních 190 milionech euro. Nová pravidla EuroMillions by však měla znamenat rychleji rostoucí jackpoty a více jackpotů převyšujících 1,5 miliardy Kč.

EuroMillions

Původně bylo možné vybírat 5 hlavních čísel ze stupnice 1 – 50 a 2 dodatková čísla ze stupnice 1 – 11. Zavedené změny se týkají dodatkových čísel, konkrétně nově sázející na EuroMillions vybírají 2 dodatková čísla ze stupnice 1 – 12. To samozřejmě ovlivnilo pravděpodobnost výher. Například šance na výhru jackpotu se změnila z původních 1 : 116 531 800 na 1 ku 139 838 160. Pravděpodobnost na jakoukoliv výhru zůstala na 1 : 13. Minimální stanovený jackpot byl původně 15 milionů euro (405 mil. Kč), nově je to 17 milionů euro (460 mil. Kč).

Porovnání nových a starých pravidel Euromillions

Superlosování o 3,5 miliardy – k příležitosti vyhlášení nových pravidelTermín losování zůstal nezměněný. Losuje se shodně dvakrát týdně a to každé úterý a pátek ve 20:45 hodin v Paříži. Abyste získali hlavní výhru, musíte správně uhodnout všech 5 + 2 čísel.

Euromillons mají navíc takzvané Superlosování, které organizátoři vyhlašují zpravidla několikrát ročně. Zpravidla se takovéto superlosování vyhlašuje k příležitosti nějaké události nebo jubilea. V letošním roce proběhlo první Superlosvání až 30. září 2016 a bylo uspořádáno k příležitosti vyhlášení nových pravidel. Superlosování se vyznačuje speciálně navýšenou hodnotou jackpotu. V tom letošním se losovalo o 130 milionů euro, to je asi 3,5 miliardy Kč.

Zdroj: Lottoland


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle