Srovnání půjček pro rok 2018 na jednom místě

Srovnání půjček pro rok 2018 na jednom místě

Kategorie: FINANCE

Rok 2017 je za námi. Čím byl s ohledem na úvěrový segment charakteristický? Tím, že lidé si stále poměrně často půjčují, že žijí na dluh, a také že mnoho z nich využívá možnost oddlužení, pokud jim dluhy přerostou přes hlavu.



Pokud přemýšlíte nad půjčkou, a nechcete takto dopadnout, podívejte se na ideální postup, jak v roce 2018 vybrat správnou půjčku. Pomohou vám při tom nezávislé srovnávače, které nabídnou jak bankovní, tak i nebankovní půjčky. Jak je využít při svém výběru a na co je nejlepší hledět? To už se dozvíte na několika následujících řádcích.

Mějte jasno v tom, jakou půjčku budete požadovat

Současné srovnávače jsou poměrně obsáhlé a tak obsahují na několik desítek možností. Probírat se všemi by bylo značně komplikované. Proto je vhodné jít na to chytře. Jak konkrétně? Ujasněte si, kolik peněz zhruba budete potřebovat a podle toho už zvolíte správnou kategorii, kde si najdete jednotlivé poskytovatele. Současný úvěrový trh můžeme aktuálně rozdělit do tří hlavních skupin, které se liší především výší částky, kterou lze získat. A to od několika tisíců, po několik milionů.

Hlavní dělení by tedy mělo být takové:

  • • Mikropůjčky
  • • Spotřebitelské půjčky
  • • Hypotéky

Zajímejte se o základní charakteristiku půjčky

Pokud dodržíte výše doporučovaný postup, už vidíte jenom poskytovatele, kteří vám budou s ohledem na výši částky vyhovovat. Nyní je dobré provést další filtraci, a to na základě hlavní charakteristiky půjčky. Na co hledět? Primárně na to, zda nebankovní společnost nebo banka nabízí půjčky i v hotovosti, nebo jenom na účet. Také doporučujeme hledět na to, zda se jedná o úvěr účelový, nebo neúčelový – použitelný na cokoliv. Díky tomuto kroku už je nabídka úvěrů mnohem přehlednější a vy už můžete jednotlivé poskytovatele, kteří vám vyhovují, mapovat detailně.

Peníze

Výhodnost je důležitá

Vidíte seznam poskytovatelů a nevíte, od čeho se ideálně odpíchnout? Není to nic složitého. Ideální je sledovat hlavně výhodnost jednotlivých půjček. Tato rada platí při každém výběru. Čím je půjčka výhodnější, tím pro vás lépe, jelikož jedině tak méně přeplatíte. Nejlepší je sestavit si na základě jednotlivých poskytovatelů žebříček od toho nejvýhodnějšího, po nejméně výhodného. Pozor však na jednu věc – řada z nich uvádí jenom úroky nejvýhodnější, které mohou s ohledem na vaši bonitu růst. Dále není ideální ani to, když budete hledět jenom na úrokovou sazbu. Lepší je hledět na RPSN, jelikož to obsahuje:

  • • Samotný úrok
  • • Veškeré poplatky
  • • Pojištění a další platby

Zkontrolujte si podmínky získání

Srovnání půjček na jednom místě je výhodné nejenom v tom, že zjistíte nabídku jednotlivých poskytovatelů, nebo to, jak jsou výhodné. Výčet informací je poměrně bohatý a tak se doporučujeme soustředit i na informace o tom, zda máte vůbec šanci peníze získat. Soustřeďte se tak na podmínky získání půjčky. Ty mohou být v některých případech velmi benevolentní, což dokládá třeba vyhledávaná online nebankovní půjčka, stejně jako mohou být i celkem náročné. A to v případě žádosti třeba o vysoké spotřebitelské úvěry, nebo dokonce u žádostí o hypotéku.

Je to jednoduché a rychlé

Výše jsme zmapovali, jak postupovat a na co hledět. Pokud máte obavy, hoďte je za hlavu. Dané srovnání a výběr je totiž extrémně jednoduchý. Proč? Vše zvládnete kdykoliv a odkudkoliv. Je to dáno tím, že dané srovnávače jsou dostupné online. A jaké doporučíme vybrat? Primárně by to měly být ty větší, kde je jistota i bohatšího výběru jednotlivých půjček. Také doporučíme vybrat ty, kde je jistota kontroly aktuálnosti údajů. To znamená, že na nich nenajdete jakékoliv zastaralé informace, které by už neplatily, nebo by byly výrazněji modifikovány. Ideální je najít takové, kde jsou informace o půjčkách a poskytovatelích platné právě pro letošní rok 2018.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle