Jak postupovat při nákupu kočárku.

Jak postupovat při nákupu kočárku.

Kategorie: INMAGAZIN ŽENA

I člověk, který nesleduje statistiky, si letos v létě musel všimnout, kolik je všude okolo něj malých dětí a budoucích maminek ve srovnání s dřívějšími roky. A kdo statistiky pročítá, dobře ví, že tento dojem je správný. Letošek je totiž od roku 1989 prvním rokem, kdy se v České republice narodilo více lidí, než zemřelo. Tato příjemná čísla vítají mimo jiné i prodejci dětských kočárků.

KETTLER představuje jako jednu ze svých dceřiných značek Herlag, která je v oblasti produktů pro malé děti (nejen) v Německu velmi oblíbená. Vznikla již v předminulém století, přesněji v roce 1883, takže má v tomto segmentu více než bohaté zkušenosti. Do sortimentu Herlag patří kromě široké nabídky kočárků a jídelních židliček také dětské postýlky, kolébky, ohrádky a nábytek, kterým lze kompletně zařídit dětský pokojík.

 

A jak si správně vybrat ten nejvhodnější kočárek? Ondřej Varga ze společnosti KETTLER uvádí několik užitečných tipů, které mohou být zajímavé i pro rodiče, kteří se jinak v sortimentu kočárků poměrně dobře orientují.

 

Praktické tipy pro nákup kočárku

 

- Přijeďte na nákup kočárku vlastním autem, ve kterém budete dítě a kočárek převážet. Budete si tak moct rovnou vyzkoušet, zda je kočárek pro vaše auto ten pravý. Zvlášť za zimního počasí oceníte, že se dá kočárek do auta pohodlně složit, aniž byste s ním museli náročně manipulovat (například odmontovávat kolečka), a že se kočárek vejde do auta takovým způsobem, aniž by znečistil interiér auta.

 

- Vyzkoušejte si, jestli se vám kočárek pohodlně skládá a nakládá do auta. Pokud je tvar složeného kočárku takový, že je potřeba posunout zadní sedadla, znamená to pro vás nepříjemnou práci, která vás zaručeně zdrží vždy ve chvíli, kdy budete někam pospíchat.

 

- Potřeba manipulovat se zadními sedadly přináší citelné komplikace také v případě, že vozíte autem i staršího potomka v bezpečnostní sedačce. Naklápění a posouvání zadních sedaček automaticky znamená, že budete muset vždy nastavovat i bezpečnostní sedačku staršího dítěte.

 

- A jedna praktická rada na závěr: i když barevné kočárky vypadají skvěle, na slunci se šisují. Vaše šance prodat použitý kočárek do bazaru za slušnou cenu se tak logicky snižuje. Je proto potřeba dát si pozor na materiál, jenž byl na kočárek použit.

 

Vybrané produkty Herlag

 

Variabilní sportovní kočárek Riva

 

Riva.jpgStylový, sportovní a především multifunkční, to jsou hlavní přívlastky kočárku Riva. Vhodný je jak pro úplně malé děti, tak i pro ty odrostlejší. Jak je to možné? Ze sportovní verze (obrázek vlevo) se totiž dá snadno udělat klasická verze kočárku (obrázek vpravo), a to jen dokoupením pevné tašky (korbičky), kterou Herlag nabízí jako volitelné příslušenství. Další zajímavostí je možnost přesmýknutí madla kočárku, takže si lze vybrat, zda budete mít dítě hezky pod dohledem, nebo si madlo přehodíte po směru jízdy, aby (třeba na výletě do zoo) mělo dítě výhled na okolí.

 

Riva se vyrábí v červené, modré a oranžové variantě a lze ho složit do kompaktního tvaru o rozměrech 117 × 63 × 42 cm. Konstrukce je vyrobena z lehkého hliníku pro snadnou manipulaci při zachování potřebné stability. Součástí kočárku je i taška ve spodní části, do které lze uložit například nákupy. Jako volitelné příslušenství lze dokoupit kromě korbičky také fusak, aby dítku nebyla zima.

 

Cena kočárku: 5 990  Kč včetně DPH

Cena pevné tašky: 2 590  Kč včetně DPH

Cena fusaku: 1 290  Kč včetně DPH

Cena pláštěnky: 490 Kč včetně DPH

 

 

Kočárek City-Buggy De LuxeCity Buggy De Luxe.jpg

 

 

Pokud si ratolest potrpí na vytříbený design, určitě se jí bude zamlouvat „golfáč“ City-Buggy De Luxe. Ten je k dostání v 5 veselých barvách, takže na své si přijdou jak holčičky, tak i kluci. Kočárek je určen pro odrostlejší děti, o jejichž bezpečí se stará řada prvků – například stabilní hliníková konstrukce, spolehlivé brzdy, podvozek s odpruženými předními kolečky či hrazdička a pásy, které se starají o to, aby dítě zůstalo na svém místě a nezranilo se při svých četných pokusech o útěk z vašeho dosahu. A díky tomu, že po odklopení horní vrstvy se ve stříšce kočárku objeví průhledná folie, je snadné mít potomka neustále pod kontrolou.

 

Součástí kočárku je taška ve spodní části pro nákupy, jako volitelné příslušenství výrobce k City-Buggy De Luxe nabízí teplé fusaky a slunečníky v designech dle barevného provedení kočárku.

 

Cena kočárku: 3 990 Kč včetně DPH

Cena fusaku: 1 290 Kč včetně DPH

Cena slunečníku: 590 Kč včetně DPH

Cena pláštěnky: 490 Kč včetně DPH

 

Jídelní židlička Tipp Topp

 

Tipp Top.jpgJídelní stoličku z masivního bukového dřeva ocení všichni rodiče malých děti. A to nejen díky její bezpečnosti, ale třeba i díky přátelskému a veselému vzhledu a výběru z pěti různých designů. Dřevo je natřeno zdravotně absolutně nezávadnými barvami, konstrukce byla navržena s ohledem na co nejvyšší stabilitu stoličky – protože děti někdy dokáží u jídla opravdové gymnastické kousky. Hlavně když se vší silou snaží uhnout lžíci s jídlem. O to, aby vydržely na svém místě, se starají i bezpečnostní pásy.

 

Stolička má nastavitelnou výšku opěrky nohou i sedátka, když ratolest povyroste. Sedáky jsou buď bavlněné nebo vyrobené z mikrovlákna, které je velmi příjemné na dotek a jednoduše se udržuje – odpuzuje totiž rozlité tekutiny a i ostatní zbytky jídla setřete snadno. A to se u jídelní židličky rozhodně hodí.

 

Cena: 2 990  Kč včetně DPH

Cena bavlněné podušky: 590 Kč včetně DPH

Cena


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle