Dianne Reeves v pražském Kongresovém centru

Dianne Reeves  v pražském Kongresovém centru

Kategorie: ZE SPOLEČNOSTI

Dianne Reeves - První dáma jazzu, ctyřnásobná držitelka Grammy, nádherný hlas, neuvěřitelné charisma, okouzlující hudba

Dianne-Reeves-008.jpgTo bude opravdový svátek nejenom pro všechny jazzové fanoušky. Již v prosinci v Praze vystoupí první dáma jazzu, Dianne Reeves.

 

Grammy za Album Roku A Little Moonlight 2003, další tři Grammy za Best Jazz Vocal Performance (2004-2006) a za zvukový záznam k filmu Good Night and Good Luck režírovaného Georgem Clooneyem, označovaný jako jeden z nejkrásnějších jazzových soundtracků v historii. Vystupovala s nejlepšími jazzovými umělci (Clarkem Terrym, Bennym Carterem,  Kennym Barronem), spolupracovala s legendárním producentem Arifem Mardinem, který se staral mezi jinými o takové hvězdy, jako The Bee Gees, Norah Jones, Aretha Franklin, nebo Phil Collins.

 

Dianne Reeves se narodila v roku 1956 v Detroitu v hudebně nadané rodině, hudební vlohy zdědila po rodičích: otci – zpěvakovi a matce – trumpetistce v symfonickém orchestru. Dianne objevila svou lásku k hudbě již v dětství.  Na střední škole založila první kapelu. V roce 1972 její pěvecký talent objevil trumpetista, Clark Terry. Nadšený hlasem Dianne, jí nabídl spolupráci a díky tomu zpěvačka získala první scénické zkušenosti. Vokalistka vystupovala již po boku spousta hvězd. Spolupracovala s kapelou klavíristy Billiho Childse, s orchestrem Sergia Mendesa, ale první duležitý komerční úspěch ji přinesla práce s Harrym Belafonte. Zúčastnila se také různých koncertů hvězd popu, latino a africké hudby. Experimentovala s různými druhy hudby, ale teprve v jazzu našla slávu, úspěch a uznání posluchačů, ceny a příznivé názory kritiků. Koncem 80-tých let Dianne podepsala smlouvu s vydavatelstvím Blue Note Records a nahrála album „Dianne Reeves”. Tahle deska jí otevřela dveře k velké, světové kariéře. Od této doby Dianne zůstala věrná jazzu. Nahrává skvělá alba s takovými hvězdami, jako jsou Benny Carter, Joe Williams, James Moody, Kenny Barron, či Airto Moreira.

 

Zpěvačka se nesoustředí jenom na sólovou kariéru. Spolupracuje s Chicago Symphony Orchestra, Lincoln Center Jazz Orchestra, vede vokální workshopy v Los Angeles Philharmonic, Hollywood Bowl a Walt Disney Concert Hall. Účastní se velkých událostí, jako je koncert během Valného shromáždění OSN a svědectvím její autority je účast na ceremonii otevření olympiády v Salt Lake City. Dostala také nabídku vystoupení v populárním seriálu „Sex ve městě“. Na poslední, nové desce "When You Know", se Dianne retrospektivně vrací k milostným písním svého mládí. Tématem, i díky producentu Georgi Dukeovi, je tato novinka jejím nejkomerčnějším titulem, který kdy natočila.

 

Dianne Reeves patří mezi nejpopulárnější jazzové zpěvačky. Geniální hudební talent a výborný cit pro rytmus, individuální a  výjimečný styl. Vždy obklopená nejlepšími hudebníky, předvádí na scéně vždy opravdové jazzové umění. O její vystoupení bojují nejlepší koncertní sály světa. Její alba jsou perfektně připravená, ale nesrovnávají se s tím, co zpěvačka představuje živě. Koncerty Dianne Reeves přakvapují kvalitou, jsou plné energie a emocí. V Kongresovém centru ji budou doprovázet Russello Malone a Romero Lubambo. Nechte se i vy okouzlit jejím magickým hlasem...

 

17. prosince 2008 v pražském Kongresovém centru

 

Vstupenky v sítích ticketpro.cz, ticketportal,.cz ticketstream.cz, ticket-art.cz


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle