Fools Garden

Fools Garden

Kategorie: ZE SPOLEČNOSTI

Když Peter Freudenthaler a Volker Hinkel založili jejich Fools Garden v německém městě Pforzheim v roce 1991, rozhodně neočekávali, že jejich tvorba bude světově známá o pár let později.

Prvního národního úspěchu dosáhli s jejich skladbou  „Wild Days“ (divoké dny), která byla použita pro reklamní televizní spot pro známou oděvní značku  „C&A“.

 

Ovšem jejich opravdu „divoké dny“ zažívali Fools Garden po vydání skladby „Lemon Tree“. Singl fascinoval celý svět od roku 1995. Byl přeložen do 40ti jazyků a prodalo se více než 6 milionu kusů. S „Lemon Tree“ Fools Garden odstartovali kariéru ve světovém hudebním průmyslu. Od té doby odehráli koncerty po celém světě. V květnu 2005 se dokonce představili před více než 100.000 diváky na jejich největším koncertě v Kalingradě, v Rusku.

Fools-Garden.jpg 

Fools Garden vždycky směřovali svoji kariéru sebou zvoleným směrem. Kapela se soustředí na vlastnoručně psané skladby a od roku 2003 má dokonce vlastní značku, „Lemonade music“. Od roku 2003 se také změnilo složení kapely. První album s obnovenou kapelou „Welcome to the real Life“ bylo vydáno v roce 2005. Pro mnoho kritků a fanoušku je toto album jejich nejlepším.

 

Zatím Fools Garden vydali 6 alb, které ovládli mnoho mezinárodních radiových stanic. Zatímco, skladby jako „Wild Days“, „Suzy“, „It Can Happen“, „Probably“ nebo „Why did she go“ vyskočily na přední příčky v německých hitparádách, jiná díla, jako „Closer“, „Dreaming“ and „Does anybody know“ začínali být populárními v Rusku. Navzdory všem úspěchům si Fools Garden udržují přímý kontakt s fanoušky na celém světě.

 

Tajemství úspěchu jejích hudby tkví v jednoduché melodičnosti znění. Stači kytara, bas,  bubny, vokál a umělecká citlivost. 

 

Fools Garden vystoupí 2. 3. 2009  v pražské hale Retro


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle