Vonda Shepard – hlas Ally McBealové

Vonda Shepard – hlas Ally McBealové

Kategorie: ZE SPOLEČNOSTI

Hudební hlas seriálu Ally McBealová, krásná žena, inteligentní textařka a neobvykle talentovaná vokalistka. Tajemství jejího úspěchu spočívá ve spojení úžasné krásy a něžného soulového znění. Hudba této zpěvačky, zvané Arethou Franklinovou naší doby, působí na ženská srdce, protože dobře rozumí jejich touhám.

Ally-McBealova-008.jpg

Kariéra

 

Vonda Shepardová se proslavila podílem na světovém hitu  „Ally McBealová”, ale její hudební kariéra začála už mnohem dříve, když zpěvačce bylo 14 let. Nahrávky s hudbou ze seriálu se bleskově prodaly v počtu přes deset milionů kusů a nadlouho obsadily světovou hitparádu. Směs Vondiných skladeb a znamých soulových a popových coverů: Songs From Ally McBeal bylo oceněno několika platinovými deskami.

 

V seriálu Ally McBealová si Vonda zahrála sebe samu,  ale hlavně se stala hudebním hlasem seriálu a její písně jsou perfektním zobrazením emocí hlavní hrdinky, nevšední Ally McBealové – idolky milionů žen po celém světě. Písně Shepardové nerozdílně doprovázely seriálovou Ally v nejdůležitějších momentech jejího života a vyjadřovaly emoce, které hrdinka neuměla vyslovit sama. Jemné soulové kousky a hluboký vibrující hlas zpěvačky okouzlily miliony diváků. Každý týden za klavírem v oblibeném baru seriálových postav Vonda neobvyklým způsobem otevírala duše publiku.

 

Vonda je všestrannou umělkyní a autorkou inteligentních, romantických textů písní. Hraje na piáno, na kytaru a na basu. Zpívá o tom, co duležité – je hlasem moderní, uspěšné ženy, která touží po lásce. Charakterizuje ji emocionální dospělost a jemnost. Její písně jsou přesvědčivé, protože vyprávějí o hlubokých emocích a každodenních trápeních. Týkají se problémů blizským nejen mladým ženám, ale všem inteligentním, ambiciozním lidem, kteří hledají v životě lásku a štěstí.

 

Kritici srovnavájí zpěvačku s Arethou Franklinovou a Dianou Rossovou. Zajímavá osobnost a originální, hluboký hlas vokalistky vnáší nový nádech i legendarním soulovým, bluesovým a popovým standardům, dává jím osobní rysy a universální dimenze.

 

Vonda vystupovala spolu s Rodem Stewardem, Jacksonem Brownem, Alem Jarreau a Indigo Girls. Mezi její největší hity patří takové písně, jako: „Maryland”, „Will You Marry Me”,  “It´s In His Kiss”, “Tell Him”,   “Searchin' My Soul”....

 

Koncert Vondy Shepardové proběhne 8. února v Praze v Kongresovém centru.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle