Dámská kolekce O´Neillk jaro - léto 2009

Dámská kolekce O´Neillk jaro - léto 2009

Kategorie: MÓDA PRO ŽENY

Nová kolekce O´Neill je rozdělena do dvou kategorií- casual (pro běžné) a active (pro aktivní nošení). Vývoj produktů s ohledem na jejich využívání není pro značku O´Neill žádnou novinkou, ale individuální péče věnovaná každému kousku oblečení zvlášť ano.

full-907004.jpgDámská kolekce active

 

Letošní dámská kolekce active vychází z kořenů Severní Kalifornie. Její součástí se stala spolupráce s kalifornskou umělkyní Clare Rojas a grafika inspirovaná pobřežím Nor Cal. Celá kolekce je jakousi ochutnávkou životního stylu O´Neill.

 

Nejvýraznějším designovým prvkem kolekce jsou motivy vycházející z incké kultury a ruční práce, na něž design celé kolekce navazuje. Tato inspirace se nejvíce podepsala na jedinečných šatech Global Flower, Limetree bikinách a několika dámských šortkách.

 

Podobně jako u pánské kolekce, i dámské šortky Northcal mají jedinečnou grafiku, inspirovanou pobřežím Nor Cal.

Dámské šortky také využívají technického stylu Hybrid, který je z rychleschnoucích tkanin a umožňuje tak své majitelce všestrannou využitelnost, která je doplněna jedinečným designem a snadným zapínáním.

 

Explor 4 – „four season gear keeping you out there“

 

Dámská řada EXPLOR 4 dominantní svými jedinečnými technickými vlastnostmi. S ohledem na možnost využití v jakémkoliv ročním období v sobě kombinuje prodyšnost, nepromokavost a funkčnost, za použití goretexového materiálu. Stejný je i dominantní kousek oblečení, kterým se stala tzv. GORE-TEX® Paclite® Shell Pimpernel jacket, víceúčelová bunda. Její lehké vrstvení poskytuje tu nejlepší ochranu díky vysoké odolnosti goretexového materiálu proti vodě a zároveň ji zachovává jedinečný komfort a styl.

 

Sběratelská edice

 

Pod tuto tradiční a oblíbenou kolekci oblečení s charakteristickým designem se tentokrát podepsala kalifornská umělkyně Clare Rojas. V jejích kresbách je typická symbióza lidí, zvířat a přírody.  Její osobitý design v této kolekci můžete objevit například na několika dámských šortkách, bikinách a mikinách s kapucí.

 

Dámská kolekce casual

 

Kolekce casual pro dámy se letos zaměřila hlavně na aktuální módní trendy a jejich vývoj. Ve velké míře se uplatnily různé typy potisků a materiálů, vlastnosti, které jsou charakteristikou značky O´Neill. Co se týče barev, o jejich finálním výběru se rozhodlo až dva týdny před uvedením kolekce na trh.

 

Dalším trendem pro letošní sezonu, kterého se značka drží, je důraz na ženskou siluetu a ženskost obecně. Ten využívá především u šatů v různých délkách a materiálech, a u novinky- super krátkých šortek. Právě tyto dva kousky se staly asi nejvýraznějšími z celé kolekce.

 

Více ženskosti lze nalézt i u dámských triček a svetrů, jejichž tvar i design se více přizpůsobuje ženské siluetě. Dobrým příkladem může být tričko Robby a dámský Zebra svetr, který podtrhuje ženskost svým elegantním výstřihem.

 

Velkým návratem letošní kolekce O´Neill je  „V“ (véčkový) kalhotový střih, který se bezesporu stane trendem letošního roku. Jsou to například kalhoty Avalon, které se inspirovaly slavnou herečkou a zpěvačkou Marlene Dietrich.  

 

Součástí kolekce se opět stala také řada odkazující na dědictví a historii značky. Pro volbu materiálu triček, svetrů a vest, sáhla tato kolekce až do roku 1952, kdy se O´Neill zapisuje do historie otevřením svého prvního obchodu se surfařskými potřebami. 

 

 

Boty a doplňky

 

Boty

 

Zaměření letošní kolekce se soustředuje na kvalitu a její zdokonalování. To znamená využívání pevnějších a odolnějších materiálů. Novinkou, se kterou ještě nikdo další z výrobců nepřišel na trh je využívání fotografií k potisku, což zajišťuje jejich jedinečný design.

 

Sandály

 

Novinkou v řadě jsou sandále Super Jack, které jsou určeny pro více příležitostí. Pro všechny sandále z letošní kolekce O´Neill použil kvalitnější kůži a čistší design. Unikátním detailem u sandál Timo je otisk palce Jacka O´Neilla.

 

Po úspěchu pánských bot Chad z loňské kolekce, se O´Neill rozhodl zařadit do té letošní jejich mladší, avšak vylepšené sourozence- Chad Check a Chad Cross. Změna je patrná na spodní části obuvy, ve volbě trvanlivějších materiálů a tvaru, který se lépe přizpůsobuje chodidlu.

 

Podobný pokrok nastal i u dámských bot Gritt, které byly v poslední sezóně nejprodávanějšími. Vznikly tak boty Gritt Metallic a Grace.

 

Další novinkou jsou dámské boty do deště (holínky), ty vsadily na jednoduché barvy a tištěné vzory.

 

Doplňky

 

I u doplňků je to opět kvalita použitých materiálů a jedinečný design, stejně jako nejnovější trendy, na něž se O´Neill zaměřil.

 

Dámské doplňky

 

V nové řadě dámských doplňků naleznete jako obvykle i několik opravdu pěkných kousků. Týká se to hlavně tašky Poetic Dream- plátěná taška přes rameno a plážové tašky Poetic Dream Beach s oboustranným potiskem. Tyto dvě naprosto unikátní novinky využívají tradiční potisky typické pro značku O´Neill.

 

Velkým trendem pro letošní sezónu léta se stávají bezesporu šátky. Proto O´Neill poprvé vytvořil unikátní kolekci dámských šátků.

 

Na kolekci doplňků se podílela kalifornská umělkyně Clare Rojas a  Luella, která s O´Neillem spolupracovala na kolekci oblečení již dříve. Obě vytvořily několik kousků doplňků a dámské tašky s osobitým designem.

 

Odrazem historie značky se stal pásek Leather Full Grain, který je vyrobený ze 60 let staré kůže a doplněný přeskou s jedinečným designem.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle