Dynastar a Lange pro ženy

Dynastar a Lange pro ženy

Kategorie: MÓDA PRO ŽENY

Také každý rok přemýšlíte, čím obohatit svoji zimní výbavu? Chcete lyže a „lyžáky“, které budou nejen krásné na pohled, ale také pohodlné, praktické a bezpečné?

Cande-Dynastar-Morzine.jpgStejné požadavky na své dámské produkty kladou i značky Dynastar a Lange. Vědí totiž, že ženy tvoří polovinu lyžařské populace, a že právě ony potřebují specifické vybavení. S první výstrojí určenou jen ženám přišly již v roce 2001, resp. 1970 a v sezóně 2008/2009 přicházejí se spoustou novinek pro rekreační i sportovní lyžařky.

 

Ženy mají těžiště těla níže a více vzadu než muži. Na první pohled bychom mohli říci, že dámy mají tendenci „sedět“ na patkách lyží. Váha jejich těla je koncentrována v zadní části lyže, proto obtížněji vjíždějí do lyžařského oblouku a často se jim lyže ve špičkách kříží. Pro ženy je také mnohem náročnější a únavnější než pro muže vjezd do oblouku. Méně než muži totiž ohýbají kolena a kotníky. Lyže řady Dynastar Exclusive byly proto vyvinuty nejen s důrazem na hezký vzhled, ale především na nejvhodnější užitné vlastnosti  lyžařky.

 

Jaké jsou hlavní rozdíly řady Exclusive v porovnání s pánskými modely lyží?

 

- Jsou mnohem lehčí (přibližně o čtvrtinu) než pánské modely, pro snadné přenášení jsou navíc vybaveny speciálním protiskluzovým povrchem na přední části lyže.

 

- Montážní bod vázání je posunutý cca o 1,5 cm dopředu a pata vázání je podložená. Lyžařka tak získá správné držení těla a ovládání lyží je díky této „drobnosti“ podstatně jednodušší.

 

Na jaké modely lyží se v řadě Exclusive můžeme letos těšit?

 

Dřevěné lyže Exclusive COURSE PRO zaujmou velmi zkušené lyžařky, které milují zimní sporty a vyžadují výkon, přesnost a dynamiku. V obchodní síti je tento model možné zakoupit za cenu od 16.990 Kč.

 

Exclusive FLUID LIMITED osloví zkušené lyžařky, které rády mění terén. Na každém povrchu jsou maximálně přesné a pružné..

 

Těm, které hledají univerzální lyži, se jistě bude líbit model Exclusive ACTIVE. Pokud jste rekreační, středně pokročilá až pokročilá lyžařka, která chce mít nad lyží kontrolu i v náročnějších terénech, je toto ta správná volba.

 

Jste středně pokročilá lyžařka, na svahu už si věříte, ale přeci jen preferujete stabilní lyže se snadnou ovladatelností? Pak vám bude vyhovovat model Exclusive Sensation nebo Exclusive Sensation Grey – velmi pohodlné lyže, které jsou spolehlivé na tvrdém i hrbolatém povrchu.

 

V současných „lyžákách“ je teplo a pohodlně

 

Zajímavě se rozvíjí i nabídka lyžařských bot. Ani dámská bota není vynálezem posledních let. Lange se vyrábí již od roku 1970 a za tu dobu si tuto značku oblíbila celá řada profesionálních i amatérských lyžařek. Ženy kladou důraz na funkčnost, pohodlí, teplo, poskytovanou stabilitu, ale také na vzhled. Kolekce lyžařských bot Lange 2008/2009 nabízí celou řadu inovací, z ženského pohledu je tou nejpraktičtější použití husího peří ve vnitřních botičkách. V těch je teď díky tomuto přírodnímu materiálu krásně měkko a teplo.

 

Na jaké technologické novinky se letos můžeme těšit?

 

- Nová trojrozměrná fleecová vnitřní vrstva polstrování s názvem 3D AIR, která zvyšuje pohodlí i ochranu před chladem.

 

- I když se to může zdát banální, nové boty jsou vybaveny ergonomickými přezkami potaženými gumou. Díky tomu šetříte své ruce i rukavice.

 

- Vybrané modely mají vnitřní botičku zateplenou husím peřím, které výborně chrání před chladem, ale i vlhkostí.

 

- Sportovní boty mají zvýšený podpatek pro lepší držení těla.

 

Rekreační lyžařky preferují pohodlí a bezpečnost. S lyžařskými botami Exclusive RECREATIONAL se můžete plně soustředit na vychutnání jízdy díky optimálně konstruovanému a tvarovanému vršku komínu.

 

- Základní model, EXCLUSIVE 60 Black / White, určený mírně pokročilým lyžařkám.

 

- Pro středně pokročilé lyžařky je určen model EXCLUSIVE 70 Black / Silver.

 

Pro sportovní lyžařky je důležité, aby bota nohu přesně obepínala, ale zároveň nikde netlačila. Ve sportovní řadě Exclusive PERFORMANCE naleznete tyto modely:

 

- COMPETITE, nejvýkonnější model podobný těm závodním

 

-  Pro dobré lyžařky je určena bota EXCLUSIVE 90.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle