Nová kolekce Imago poprvé i s parfémem

Nová kolekce Imago poprvé i s parfémem

Kategorie: MÓDA PRO ŽENY

Nová kolekce nadějné návrhářky Josefiny Bakošové IMAGO tentokrát přichází s novinkou v podobě stejnojmenného parfému. Kolekce pro chladné měsíce pokračuje v geometrických tvarech, práci s asymetrií a barevným laděním.



Barvám opět vládnou tóny neutrálních barev jako je nude, šedá, bílá a černá, kterou doplňují výraznější barvy jako pastelově žlutá, růžová, meruňková a další svěží barvy. Návrhářka kombinuje barvy jemnou verzí color blockingu – kabát v nude odstínu zdobí žlutá barva kolem krku a ramen, bílou košili zase růžový límeček. „Sama nejvíce nosím právě černou a bílou, vnímám ale, jaký vliv na vnitřní sílu člověka barvy mají. Pro získání pocitu sebejistoty a jedinečnosti stačí málo, jen drobný barevný akcent,“ říká návrhářka.

Košilové šaty Imago

Základem kolekce jsou košile, košilové šaty a kabáty, jejichž tradičním prvkem je prodloužená zadní délka, asymetrické prvky a zdůrazněný pas pomocí pásku. Nově se v kolekci objevuje overal a sukně se sklady, kalhoty širokého střihu, které ve spojení s výraznými rukávy košile evokují styl japonského minimalismu.

Vlněný kabát

Poprvé je kolekce spojená se stejnojmenným parfémem IMAGO, který byl inspirován návrhářčinými životními zkušenostmi a smyslovými požitky. Výchozí složkou parfému je kadidlo. „Symbolizuje pro mne atmosféru a hluboké zážitky z dětství – návštěvy kostela s maminkou, varhanicí, a genius loci atelieru otce, akademického malíře. Je to velmi emoční záležitost,“ vysvětluje Josefína. Svým složením je parfém na úrovní léčivé formule s výtažky z mimózy, šalvěje, elemi či březule.

Parfém Imago

Samotný název „IMAGO“ je pro Josefínu Bakošovou velmi osobní. Symbolizuje zakuklení a znovuzrození, které odkazuje k přirozenému přerodu a vývoji její osobnosti, podstatu víry sama v sebe a důležitost pocitu jedinečnosti.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle