Šperky Victoire de Castellane

Šperky Victoire de Castellane

Kategorie: MÓDA PRO ŽENY

„Nejdůležitější je nosit šperky s lehkostí.“ Victoire de Castellane. Dior Fine Jewellery je kolekce pozoruhodných šperků, která korunuje exkluzivitu značky Christian Dior. Za nezaměnitelným, originálním stylem klenotů od počátku stojí extravagantní návrhářka s aristokratickým kořeny Victoire de Castellane.

Castellane-008a.jpgHistorie

 

První řadu šperků se módní dům Christian Dior rozhodl uvést na trh v roce 1998. Bernard Arnault, prezident konglomerátu LVMH, jenž vlastní také módní dům Christian Dior, tehdy prokázal skvělou intuici, když ke spolupráci pozval právě Victoiri de Castellane. V průběhu deseti let práce pro Dior Fine Jewellery svými nápady a invencí doslova nabourala konvenční a upjatý svět luxusních šperků.

 

Victoire de Castellane

 

Victoire de Castellane vyrůstala v pařížských aristokratických kruzích, rodokmen její vznešené rodiny sahá až do 9. století. Její babička, elegantní dáma Sylvia Henessy, vždy dokázala dokonale sladit šperky s  luxusními róbami – po ní má Victoire v genech estetické cítění. Originalitu a excentricitu zdědila po svém strýci, známem pařížském dandym Boni de Castellane.

 

Umělecké sklony a nadání se u Victoire projevovaly už od dětství. První šperk – pár náušnic,  vytvořila z náramku když jí bylo pět let. Ve dvanácti dokonce roztavila své náboženské medailony a na světě byl její první prsten.

 

Začínala v archivuCastellane-008.jpg

 

Práci pro Dior v roce 1998 začala, pro někoho možná překvapivě, v archivu. Právě tam se jí podařilo dokonale poznat atmosféru a tradici slavného módního domu. Inspirována Christianem Diorem a jeho obdivem k haute couture, Victoire pak ve šperky přeměnila typické mašle, peříčka, stuhy, konvalinky… celou jeho milovanou zahradu.

 

Precizní ruční práce

 

Victoire si stále ráda  pohrává s diorovskými symboly, vždy však s důrazem na precizní ruční práci. Jejím oblíbeným materiálem jsou výrazné barevné kameny jako turmalíny, ametysty, citríny nebo akvamaríny. Ve špercích pro Dior Fine Jewellery naprosto unikátně kombinuje odstíny, průsvitné materiály, exotiku a zároveň něžné kameny s výraznými. „Svět luxusu by měl být jednoduchý,“ podotýká Victoire de Castellane.

 

Stejně jako haute couture je také Dior Fine Jewellery určen ženám toužícím po exkluzivitě.Nová řada šperků se uvádí na trh každý druhý rok. V mezidobí Victoire vytváří  cenově dostupnější kolekce, aby, jak sama říká, „jednoho dne mohl každý přijít na Place Vendome.“

 

Kolekce „Coffret de Victoire

 

Na jaře 2003 byla s velkým ohlasem představena kolekce „Coffret de Victoire“, jejíž unikátní kousky vznikly z materiálů, které Victoire posbírala na cestách po světě. Velkolepý úspěch pak návrhářka zopakovala v roce 2005 s luxusní limitovanou řadou „Le petite Série Limitée“. Jedním z nejvydařenějších důkazů vytříbené kreativní duše Victoire de Castellane je bezesporu kolekce velkých prstenů zdobených 70karátovými barevnými drahými kameny nazvaná „Incroyables et Merveilleuses“. Každá z kolekcí  Dior Fine Jewellery vypráví svůj příběh, který šperkům dodává vlastní identitu, poezii a jedinečné kouzlo.

 

zdroj: 2media.cz, s.r.o.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Šperky Victoire de Castellane - Autor: eliea13. 2. 2009




CLUB ŽENA


Lifestyle