Módní trendy platí i pro pány

Módní trendy platí i pro pány

Kategorie: MÓDA PRO MUŽE

Módní trendy se nevyhýbají ani pánům, kteří jdou na ples. Muži pokud chcete být in i na plesu, tak si přečtěte, co odpovídal majitel jednoho pánského módního salónu.



Otázka pro Milana Ondiče, majitele pánského Módního salónu Passover, Moravská Ostrava: Plesová sezóna je v plném proudu. Většinou se hovoří o róbách dam, nicméně módní trendy platí i pro pány. Jak by se měli pro tyto slavnostní příležitosti muži oblékat? 

„In jsou tmavé odstíny, tedy černá, antracitová, tmavě šedá i různé tmavě modré odstíny. Obleky jsou velmi vypasované, silueta jde hodně na tělo, tzv. vyštíhlené jsou i kalhoty. Do popředí jdou lesklé materiály, ale stále módní je i vlna a hedvábí. Na oblecích by měly být patrné prvky ruční práce, například vyštepovaná fazóna saka a rozepínatelné knoflíky na rukávech. Pokud jde o košile, pak rozhodně bílé, smetanové, champagne, ale i vínové, a u mladých mužů bych se nebál ani černé barvy. Nezbytností jsou košile s manžetami. Pokud pánové volí smoking, pak černý, případně tmavě modrý, sako hodně otevřené, na jeden knoflík, fazóny klasické nebo šálové, efekty s lesklými materiály na kapsách a patkách. Při výjimečných příležitostech může být sako smokingu bílé, kalhoty zůstávají černé. To celé doplněné o vysoký pás a motýlka, obojí může být sladěno s barvou šatů dámy, což působí velmi efektně. Velice zajímavé a současně módní je pak doplnění smokingu košilí, jejíž zapínání tvoří manžetové knoflíčky. 

Plesová sezóna

Pozor na chyby! Fraková košile patří pouze k fraku, nikoliv ke smokingu! Na plesech se také často stává, že s pokročilou hodinou pánové odkládají saka a kravaty. Smoking by muž rozhodně odkládat neměl jednak kvůli bontonu, jednak proto, že smokingové košile jsou zhotovovány z velice jemného a tudíž průhledného materiálu. Sako obleku mohou pánové odložit pouze v případě, že mají oblečenu vestičku. Mimochodem vestičky jsou opět v módě, pro běžné nošení by měly být ze stejného materiálu jako oblek, ale k výjimečným příležitostem mohou mít efektní vzhled, například v barvě kravaty nebo motýlka. Například černý oblek, doplněný bílou košilí a vestičkou, motýlkem a manžetovými knoflíčky ve vínově červeném odstínu, vytváří velmi působivý celek.“

 

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 souhlas - Autor: 1. 3. 2011
 Pan Milan Ondič je podvodník - Autor: dobrá rada4. 2. 2011




CLUB ŽENA


Lifestyle