Nejnovější módní trendy v oblasti pánské módy

Nejnovější módní trendy v oblasti pánské módy

Kategorie: MÓDA PRO MUŽE

Na prestižním módním veletrhu Pitti Immagine Uomo, který se konal ve dnech 11. – 14. ledna v italské Florencii, byly představeny nejnovější trendy ze světa pánské a dámské módy. Veletrhu se zúčastnili tradiční světoví výrobci a prodejci z různých zemí.



Trendy sezony podzim – zima 2011/12 odhaleny

„Na veletrhu byly představeny trendy sezony podzim – zima 2011/12. Z hlediska zákazníků je tato sezona ještě relativně daleko, nicméně pro výrobce oděvů teď nastává chvíle, kdy se musí intenzivně zabývat kolekcemi, které budou v prodeji během příští zimy. Na italský veletrh firmy jezdí nejen prezentovat své produkty, ale také čerpat inspiraci z hlediska módních trendů,“ řekl módní poradce René Volek, majitel firmy RV FASHION STYLE s.r.o. Prostějov, který se letošního veletrhu Pitti Immagine Uomo jako návštěvník zúčastnil spolu s módní návrhářkou Vlaďkou Antlovou.

In budou jednořadové obleky na dva knoflíky se dvěma rozparky

Jaké trendy v sezoně podzim – zima 2011/12 můžeme očekávat? „Na veletrhu bylo patrné, že u obleků i nadále pokračuje trend vyštíhlování fazón. Dále budou přetrvávat jednořadové obleky se dvěma knoflíky a dvěma rozparky. V podzimní a zimní sezoně bude kladen důraz nejen na samotné vnější zpracování sak, ale i na vhodnost podšívky. Na veletrhu byly hodně k vidění podšívky s logy firem, což souvisí se zvýrazňováním identity výrobku. V kurzu bude také velice náročné vnitřní vypracování sak,“ uvedl René Volek.

Trendové budou černé, šedé a hnědé obleky, dále úzké kravaty a košile se vzory

Dodal, že z hlediska materiálů budou u pánských obleků trendové přírodní materiály – vlna. „Jak veletrh ukázal, z hlediska barevnosti obleků přetrvává černá a šedá barva. V trendu budou i obleky hnědé. Vývoj je patrný také u košil. Budou převládat košile se vzorem – zejména různé proužečky, hodně byly na veletrhu vidět i kárované košile. Z hlediska trendů nesmíme zapomenout ani na kravaty, které by měly být ovšem úzké, v rozmezí tři až šest a půl centimetru na šířku,“ sdělil nám René Volek po návratu z veletrhu.

René Volek s módní návrhářkou Vlaďkou Antlovou

Casual móda stále v trendu – pokračující trend: saka v kombinaci s jeansy

A co casual móda? „Saka v kombinaci s jeansy, to je jednoznačný trend – na veletrhu byly v rámci casual módy prezentovány nejčastěji klasické rovné jeansy – ani široké, ani úzké, zkrátka rovná klasika. Saka pro casual módu jsou dle trendu z veletrhu velice náročná na vypracování, přičemž důraz je kladen na detail. Z hlediska materiálů u volnočasových sak bude převládat dyftýn. Dyftýn byl na veletrhu k vidění nejen u sak, ale také u bund, které zažívají obrovský boom,“ řekl René Volek.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle