Buďte efektivní. Pořiďte si multifunkční zařízení pro tisk, kopírování a skenování dokumentů

Buďte efektivní. Pořiďte si multifunkční zařízení pro tisk, kopírování a skenování dokumentů

Kategorie: PRAKTICKÉ

Drtivá většina firem, podniků, společností i živnostníků využívá tiskárny téměř denně. Ve větších firmách jsou tiskárny v podstatě nutností. Zamysleli jste se někdy nad tím, jak vám mohou různé funkce tiskáren nebo multifunkčních zařízení zjednodušit práci, uspořit čas i finance?



Tisk, kopírování i skenování tvoří často velkou část objemu práce a může se neblaze promítnout i do finančního rozpočtu firmy. Moderní multifunkční tiskárny nabízející řadu funkcí, které by se vám mohly hodit, najdete například u společnosti Tomados, kde nabízejí tiskové služby, servis tiskáren i pronájem kancelářské techniky.

tisk

Co funkce, to výhoda

V první řadě se zamyslete, jaký typ tisku potřebujete. Pokud tisknete jen černobílé dokumenty, bylo by nelogické investovat do zařízení určeného pro barevný tisk. To vyjde přeci jen o něco dráž.

tisk

Zamyslete se i nad objemem tisku. Ve chvíli, kdy tisknete či kopírujete větší množství dokumentů nebo je třeba tisknout více dokumentů najednou, bude se vám hodit:

  • Automatický podavač papírů – jednoduše založíte několikastránkový dokument a tiskárna se postará o jeho zkopírování sama. Nemusíte u kopírky stát a vyměňovat listy.
  • Dodatečný zásobník papírů – nemusíte tak často běhat doplňovat papír.
  • Duplexní jednotka umožňující oboustranný tisk – při tisku na obě strany papíru výrazně uspoříte na množství papíru.
  • Podpora skenování dokladů – pracujete s doklady? Nechte tiskárnu nejprve naskenovat obě strany dokladů a pak obě strany vytisknete na jeden papír vedle sebe.
  • OCR technologie – převod textu z tištěného dokumentu do digitální podoby. Výrazně uspoří čas všude tam, kde je třeba uchovávat, upravovat a doplňovat dokumenty v papírové i v elektronické podobě.
  • Připojení do firemní sítě
  • Přímý tisk z mobilu přes Bluetooth nebo email – hodí se, když máte v mobilu uložené dokumenty, které nechcete nebo nemáte možnost přeposlat do počítače. Tiskem rovnou z mobilu ušetříte i čas.
  • Zabezpečení pomocí hesla – umožníte tisk jen oprávněným osobám. Tiskárna umožní tisk, skenování a kopírování teprve po zadání přístupového hesla.
  • Vzdálená správa tiskárny – v případě chyby, vypotřebování toneru nebo hlášení závady není hned nutné chodit přímo k zařízení.
  • Pronájem multifunkčních tiskáren – pokud si nechcete dělat starosti s vysokou počáteční investicí do nákupu zařízení, chcete mít k dispozici stálý servis a služby, vyzkoušejte možnost pronájmu tiskárny, skeneru a kopírky. Mnohdy jde o velmi úspornou variantu řešení tisku, se kterou lze ušetřit až 50 % nákladů na tisk. Reprezentativní příklad úspory najdete zde.
  • Porozhlédněte se po nové multifunkční tiskárně a uvidíte, jak si ušetříte řadu starostí, uspoříte čas a vaše účty za tisk nebudou tak vysoké.

Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle