Hledáte inovativní řešení vytápění budov? Systém iClima je tu i pro váš projekt

Hledáte inovativní řešení vytápění budov? Systém iClima je tu i pro váš projekt

Kategorie: PRAKTICKÉ

Systém vytápění a ochlazování budovy je často jeden ze základních kamenů dobře připraveného projektu rodinného domu, kancelářské budovy, skladu nebo třeba výrobní haly.  



Topení vytváří základní klima interiéru a tím formuje náš pocit z daného místa, který se zesiluje s délkou pobytu. Na způsobu správy, fungování a rozvedení topné a klimatizační soustavy po budově do jisté míry závisí i podoba některých konstrukčních prvků budovy samotné i jejího vnitřního uspořádání. Dnes již není problém zajistit příjemné klima v budově pomocí různých způsobů vytápění, a jedním z nich je i inovativní systém iClima, který bychom vám rádi představili.

Co je to komfortní teplota?

Otázka komfortní teploty nebývá přes veškeré informace o tepelné účinnosti jednotlivých systémů většinou příliš akcentována, přičemž pro nás představuje teplotní komfort naopak zásadní východisko, které by dobrý systém topení a klimatizace měl zajistit. Pokud se totiž máte v dané budově dobře cítit, ať už je to doma či v zaměstnání, tak je pro vás vždy zásadní aktuální teplota a vlhkost v daném prostředí. Známe to ostatně všichni, v zimě, když jsou interiéry špatně větrány a teplota v místnosti příliš vysoká, máme problémy se soustředěním i odpočinkem. V případě, že na vás naopak pravidelně fouká studená klimatizace v parném létě, riskujete všemožná onemocnění, zejména pak nachlazení či problémy s krční páteří.

Co tedy znamená pojem komfortní teplota nebo chcete-li tepelný komfort? Tepelný komfort nastává podle našeho názoru v momentě, kdy nikdo z obyvatel daného prostoru nemá tendenci měnit teplotu v místnosti, či rozsáhleji větrat. Dlouholetými pokusy, studiemi a pozorováním jsme stanovili tuto hranici na 22 stupňů Celsia +/- 2 stupně. Pokud je zaručeno vnitřní klima budovy v tomto teplotním rozmezí, nemají jeho obyvatelé tendenci cokoliv měnit a je jim zkrátka dobře. Jak ale zaručit takové klima po celý rok, ideálně za minimální náklady?

Klíčem konstantní je topení po celé ploše

Systém iClima představuje novinku a originální český patent v oboru vytápění a chlazení budov, a je díky své důmyslné konstrukci ideálním řešením na udržení celoročně stálého klimatu kolem 22 stupňů Celsia. Tajemství toho systému spočívá v rozvedení otopné vody prostřednictvím kapilárních sítí o síle pouhých 6mm po všech plochách interiéru, tedy jak v podlahách, tak i stěnách a stropech. Topení tak není koncentrováno na běžně používané horké radiátory či podlahová topení, ale rozprostřeno všude kolem vás. Nedochází tak k přepalování organických složek prachu ani jeho usazování na nepřístupných místech topných těles, což ocení zejména osoby trpící na alergie. Díky stálé teplotě vody v rozvodech a hustotě samotné sítě těchto rozvodů je možné zajistit konstantní a příjemné celoroční klima právě o teplotě kolem 22 stupňů Celsia. Nebude, ale takové stálé topení příliš nákladné?

Nejnižší provozní náklady na trhu

Je to ovšem přesně naopak, jelikož se systém iClima skládá ještě ze dvou velmi důležitých částí, díky kterým tento systém udržuje stálé klima za minimální roční náklady, a sice velmi účinného tepelného čerpadla země-voda (popř. voda-voda, pokud je to konstrukčně možné) s TUV až 6.5 resp. 7 a vakuových solárních trubic, které přijímají teplo ze slunce a to i v zimních měsících. Díky tomu je možné srazit účty za energie i o 90% a vytápět např. běžný rodinný dům za ceny v řádech jednotek tisíc Kč ročně. Jak můžete vidět, tak systém iClima nejenom, že nabídne vysokou úsporu, ale zároveň vám pomůže zbavit se závislostí na fosilních palivech, jelikož celý systém nespotřebovává krom tepelné a elektrické energie na provoz čerpadla již žádné další látky. Díky tomu také nepotřebujete sklad topných materiálů, jako např. dřeva nebo uhlí, což oceníte zejména u rodinných domů a tam, kde hrozí rizika požárního nebezpečí.

Systém iClima je k dispozici i pro vaše projekty

Zajímalo by Vás nasazení systému iClima ve vašem domě nebo firmě? Plánujete stavbu domu, rekonstruujete nějaký objekt nebo kupujete rozestavěnou budovu? Pokud byste v takovém případě chtěli definitivně a ekologicky vyřešit otázku topení a klimatizace, pak se určitě nebojte kontaktovat společnost iClima na jejich oficiálních stránkách pomocí nezávazného kontaktního formuláře. Uvidíte, že systém iClima představuje ideální technologické řešení a inovaci i pro váš projekt, který citlivě a účinně vyřeší otázku vnitřního klimatu budov libovolné velikosti.

Hledáte inovativní řešení vytápění budov? Systém iClima je tu i pro váš projekt
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle