Jak si zařídit ložnici opravdu prakticky?

Jak si zařídit ložnici opravdu prakticky?

Kategorie: PRAKTICKÉ

 Vstávejte každé ráno skutečně odpočatí, nikoliv unavení a rozlámaní. Ložnici je třeba zařídit nejen po estetické, ale i po praktické a zdravotní stránce. Máme pro vás pár tipů a poradíme vám, jak na to.



 Postel, matrace a povlečení

Poste vybírejte nejen dle rozměrů, ale také podle toho, aby se vám z ní dobře vstávalo. Pro ty z nás, kteří trpí kolísavým tlakem je lepší, aby při sezení na posteli stehna a lýtka svírala pravý úhel. Nejdůležitější součástí je však matrace.

Nebojte se v tomto případě koupit zdravotní matraci a polštá. Jedná se totiž o jednorázovou investici a pravděpodobně pak nebudete muset řešit bolavá záda a s nimi spojené rehabilitace a návštěvy ortopeda.

Tip: vyhýbejte se umělým materiálům povlečení. Volte naopak povlečení, které je savé a zároveň prodyšné.

ložnice

Doplňky a barvy

Do ložnice se obecně doporučují spíše chladné barvy. Ideální je tedy modrá, šedá nebo bílá s prvky jakýchkoliv chladných barev. Pokud jste opravdu detailsta, slaďte do jednoho tónu i závěsy, svíčky a noční stolky.

Úložné prostory

S úložným prostorem je problém vždycky. Jak jej ale zařadit do vybavení bytu či domu tak, aby místnost byla stále vzdušná? Využijte postele s úložným prostorem, který se hodí nejen na lůžkoviny. V ložnici pak vybudujte vestavěné šatní skříně, díky kterým využijete prostor skutečně efektivně.

Pokud máte mnoho věcí nebo se k vám nedávno nastěhoval partner, zkuste do ložnice vměstnat alespoň ještě komodu či menší skříňky.

Tip: na lůžkoviny a oblečení, které nevyužíváte tak často použijte vakuové úložné pytle. Do nich vložíte například deku, uzavřete a pomocí vysavače odsajete vzduch. Sami uvidíte, kolik místa budete najednou mít.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Dekorace do ložnice - Autor: Lucie27. 3. 2018




CLUB ŽENA


Lifestyle