Jaké ohřívače se nejvíce osvědčí pro ohřev vody v malých bytech, v chatách a chalupách?

Jaké ohřívače se nejvíce osvědčí pro ohřev vody v malých bytech, v chatách a chalupách?

Kategorie: PRAKTICKÉ

Většina domácností bývá vybavena klasickými rozvody teplé vody a nemusejí řešit její ohřev. Co ale dělat ve chvíli, když se teplá voda nedá realizovat přívodem teplovodního potrubí, když potřebujete zásobit vzdálené odběrné místo nebo když chcete snížit náklady na ohřev vody? Typickým příkladem jsou menší domácnosti, chaty nebo chalupy, ale také venkovní garáže, dílny, zahradní kuchyně nebo pracoviště bez přívodu teplé vody. 



Elektrické průtokové ohřívače jsou vysoce úsporné

Pokud nemáte možnost využití centrálního ohřevu vody, je jednou z variant využití průtokových ohřívačů. Elektrický průtokový ohřívač vody funguje na principu ohřívání teplé vody až v okamžiku jejího spuštění. Díky tomu je ekonomicky výhodný. Jeho připojení vyžaduje vyšší příkon, na oplátku vám poskytne neustálý přívod teplé vody. Vyrábí se ve dvou variantách.

chata

Beztlakové průtokové ohřívače jsou určeny k obsloužení jednoho odběrného místa a jejich konstrukce vyžaduje použití speciální vodovodní baterie. Na druhou stranu je jejich pořizovací cena nižší, protože neobsahují vnitřní součástky, které by se opotřebovávaly tlakem vody.

Tlakové průtokové ohřívače nejsou závislé na speciální baterii a dokáží obsloužit i více odběrných míst. Připojují se na větev teplé užitkové vody vždy co nejblíže místu, kde potřebujete vodu vyvést.

Za vyzkoušení stojí například elektrické průtokové ohřívače vody Wterm EPPE, které mohou být instalovány pro odběr vody z více míst. Teplota vody se reguluje automaticky v závislosti na teplotě vody, která do systému vstupuje. Výstupní teplotu si můžete jednoduše nastavit na displeji.

Celou nabídku ohřívačů vody českého výrobce Wterm si můžete prohlédnout zde.

koupelna

Malé zásobníkové ohřívače vody jsou příjemnou alternativou

Druhou možností, jak ekonomicky vyřešit ohřev vody je instalace malých zásobníkových ohřívačů neboli bojlerů. Ty jsou vybaveny zásobníkem, ve kterém dochází k ohřevu vody, která pak může být vyvedena na jedno i více odběrných míst, podle toho, zda si zvolíte beztlaký nebo tlakový zásobníkový ohřívač. Nepotřebují vysoký příkon, ale zásoba vody je omezená velikostí zásobníku. Po vypotřebování teplé vody musíte čekat na její další dohřátí.

Na chatách, chalupách i v domácnosti, kde není potřeba velký objem teplé vody si vystačíte se zásobníkem o objemu 5 litrů. Takové množství vám postačí na opláchnutí rukou nebo napuštění dřezu pro omytí nádobí. Pokud chcete využívat zásobník například i na delší sprchování, sáhněte po objemu větším. Větší zásobníkové ohřívače se vyrábějí např. o objemech 8, 10 a 15 litrů.

Beztlaké zásobníkové ohřívače pracují v součinnosti se speciální baterií. Mohou obsloužit pouze jedno odběrné místo a při vhodně zvolené kapacitě vám poskytnou dostatečnou zásobu teplé vody například v kuchyňském koutě nebo v garáži.

Tlakové zásobníkové ohřívače vody se už dají připojit i na více odběrných míst. Můžete tak zkombinovat odběr vody pro dvě nebo více umyvadel.

ohřívače v koupelně

Dobrým řešením pro maloobjemový odběr je například beztlaký zásobníkový ohřívač Wterm FAFO, ke kterému si můžete vybrat speciální kohoutkovou nebo pákovou baterii. Plastový zásobník o objemu 5 l je zaizolován polyuretanovou pěnou, která snižuje tepelné ztráty.

Zajímají vás i další typy elektronických ohřívačů vody české společnosti Wterm, s.r.o.? Na eshopu najdete širokou nabídku kvalitních průtokových i zásobníkových ohřívačů, mezi kterými si jistě vyberete vhodnou variantu pro vaše potřeby. Celou nabídku naleznete zde


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle