Nechte svoji imunitu podstoupit trénink saunováním

Nechte svoji imunitu podstoupit trénink saunováním

Kategorie: PRAKTICKÉ

Pobyt v sauně je pro naše tělo stejně „namáhavý“ jako svižná procházka či velmi pozvolné cvičení. Zvýšená teplota staví do pozoru náš imunitní systém, který se díky tomuto cvičení stává odolnějším. To, že jsou pravidelní návštěvníci sauny méně náchylní k nemocem, už mimochodem prokázaly i vědecké pokusy



Pobyt v sauně simuluje nemoc, to je ale dobře

Při pobytu v sauně stoupá teplota kůže na cca 40 stupňů Celsia, přičemž teplota samotného těla stoupá na cca 38 stupňů Celsia. Tento, který je pro tělo typický v době, kdy je napadené viry, pouští obranný mechanismus do těla se škůdci (ty se v tu chvíli v lidském těle nenachází). Příznivým účinkem sauny je, že tyto obranné mechanismy zůstávají v krevním řečišti i po odchodu ze sauny, tj. náš organismus je lépe chráněn před podlehnutím nemocí (v tuto roční dobu zejména chřipka a nachlazení).

Vyplavte z těla těžké kovy

Další přípravou na sychravé počasí je pro nás organismus vyplavení škodlivých látek z těla prostřednictvím potu (zde dokonce dochází i uvolňování těžkých kovů, jako jsou rtuť, měď, olovo či nikl). Naše tělo se tak detoxikuje a je v lepší kondici, připravené čelit útokům virů.

Poslední výhodou, o které bude řeč v tomto příspěvku je, že námaha v podobě sauny, která se rovná svižnější chůzi či volnému cvičení, nám pomáhá k lepšímu spánku. A je to právě pořádný spánek, co našemu organismu dále pomáhá s regenerací.

Finové vědí o pozitivních účincích saunování již přes 900 let

Pobyt v sauně lze tedy doporučit jako přípravu na „chřipkovou sezónu“ či obyčejné nachlazení. To Vám ale neříkáme nic jiného, pouze to, co Finové vědí už přes 900 let. Teď je pouze otázka, jestli si i Vy osvojíte zvyky tohoto severského národa a budete tak v nadcházejících měsících čelit virům s posíleným imunitním štítem a detoxikovaným organismem.

Takže, postavíte k výzvě v podobě saunování čelem či zády?

Pokud čelem, nezbývá nám, než části čtenářů tohoto článku pocházející z Prahy, doporučit návštěvu sauny v Aquapalace Praha v Čestlicích (název tohoto zařízení Vám jistě není cizí), kde najdete tradiční finské, i venkovní sauny. Jako bonus Vám pak Aquapalace Praha nabízí saunové ceremoniály.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle