Nezaskočte sousedy výměnou dveří

Nezaskočte sousedy výměnou dveří

Kategorie: PRAKTICKÉ

Dobré sousedské vztahy jsou k nezaplacení. Co když vás ale čeká výměna dveří a máte strach, že hluk bude vaše okolí obtěžovat?



Nebojte se ničeho. Sousedy stačí dopředu informovat. Přečtěte si jak taková výměna probíhá a uvidíte, že to není nic hrozného.

Co říká zákon?

I když máte byt v osobním vlastnictví neznamená to, že si v něm můžete dělat co chcete. Jste omezeni paragrafem 127 občanského zákoníku o sousedských právech. Podle něj se musíte zdržet všeho, čím byste nadmíru obtěžovali své sousedy.

V případě výměny vchodových dveří do bytu nejde o žádnou velkou rekonstrukci a nepotřebujete souhlas sousedů. Určitě je ale o pracích informujte. Vyvěste na společnou nástěnku časové rozmezí, ve kterém bude rekonstrukce probíhat. Stáhněte si informační letáček o rekonstrukci. Stačí ho už jen vytisknout.

Délka a průběh prací

Co se týče samotné výměny vchodových dveří, trvá v panelovém domě okolo 6 hodin. Pokud bydlíte v domě cihlovém, bude výměna trochu delší. Do jednoho dne se však určitě vejdete.

Vše začne v 8 ráno, kdy přijedou dělníci a zkontrolují s vámi barvu a šířku dveří. Následně zabezpečí podlahu a případně i nábytek, aby se nepoškodili a může se začít s odstraňováním starých zárubní. Starou zárubeň je potřeba odstranit a vyměnit za novou, která pasuje k bezpečnostním dveřím. Nové dveře pak budou fungovat na 100 %. Díky tomuto kroku vaše dveře také získají skvělé protihlukové a protipožární vlastnosti.

Dveře se upraví aby pořádně seděly. Namontuje se kukátko, kování, zámky a další příslušenství. Poté se ukotví nové zárubně. Než je dělníci zalijí betonem, vyzkouší, že dveře fungují, tak jak mají. Po nasazení dveří po sobě vše uklidí a staré dveře odvezou do ekologického dvora k likvidaci. Vy už se o nic nestaráte. Můžete si užívat nového pocitu bezpečí.

výměna dveří

Vyberte si dobře a bude to bez starostí

Když si vyberete pro výměnu dveří kvalitní firmu, nemusíte se bát zdržování ani dlouhého průběhu. Stejně tak se firma bude snažit nedělat víc nepořádku než je nutné. Hluk se omezit většinou nedá, ale lze ho nasměrovat do období mezi 8. hodinou ranní a 8. večerní.

Pokud máte ohledně montáže a výměny bezpečnostních vchodových dveří jakékoli otázky, obraťte se na odborníky z firmy HT dveře.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle