Prodloužení lodžie nenaruší původní architekturu

Prodloužení lodžie nenaruší původní architekturu

Kategorie: PRAKTICKÉ

Zlín má svou specifickou architekturu. Díky pevnému spojení s životem a dílem Tomáše Bati, který pro své spolupracovníky a zaměstnance vytvořil baťovské domy a domky, má město nezaměnitelnou atmosféru.  



Předválečná a poválečná architektura byla ovlivněna průmyslem, obuvnickým závodem. Funkcionalistické železobetonové konstrukce a červená cihla – to jsou základní znaky staveb, které v převážné většině ve Zlíně uvidíte.

Kromě jednodomků, dvojdomků, čtvrtdomků a osmidomků jsou tu i bytové baťovy domy, Morýsovy domy nebo kolektivní dům Drofa z poválečné éry Zlína.

Zateplení budovy – menší lodžie

U každé stavby se postupem času projeví opotřebení, poškození a je nutná celková rekonstrukce. Dnes, kdy se snažíme ušetřit při vytápění za spotřebované energie, je velmi důležité i správné zateplení budovy. Některé typy bytových baťových domů mají původní zapuštěné lodžie a při zateplení se jejich plocha zmenší.

Pro majitele bytu je každý metr čtvereční prostoru bydlení důležitý. Řešením je v tomto případě zvětšení stávající zapuštěné lodžie.

Firma FiMont je odborníkem v tomto oboru, má dlouholeté zkušenosti z realizací v České republice a na Slovensku. Prodlouží vám buď podlahovou desku o 50, 90 až 150 cm od zdi domu do exteriéru nebo zvětší plochu představěním nové lodžie. Stavba touto úpravou získá i na estetické hodnotě.

Zasklení po strop má své výhody

U starších panelových domů je příjemné zasklení lodžie po strop (prosklené panely se dají odsunout či otevřít). Vylepší tepelně izolační vlastnosti, omezí hluk přicházející z venkovních prostor, zabrání vniknutí prachu a deště. Pokud bydlíte v přízemí, je překážkou pro nevítaného návštěvníka.

Zvětšení stávajících lodžií je možné provést u zateplených i nezateplených budov. Pracovníci firmy FiMont zjistí stav a nabídnou vám nejlepší variantu provedení. Upravená lodžie bude samozřejmě „ladit“ svým vzhledem k celkovému vzhledu bytového domu, nenaruší původní architektonický záměr.

Prodloužit lodžii a zvětšit si tak plochu bydlení může být příjemné. Vytvoříte si například místo odpočinku a relaxace. Vaší fantazii se meze nekladou.

Zdroj: www.fimont.cz


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle